Latvijā

Covid-19 trešais vilnis nav aiz kalniem: eksperti brīdina par jauniem ierobežojumiem

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasMedicīniskās aizsargmaskas
Medicīniskās aizsargmaskas - Sputnik Latvija, 1920, 22.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rudenī ļoti iespējams Covid-19 saslimstības pieaugums, un tā ierobežošanai Ministru kabinets būs spiests spert stingrus soļus, paziņoja Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks Vladislavs Vesperis.
RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Būtu naivi uzskatīt, ka Covid-19 trešā viļņa nebūs, jo Latvijā pilnībā vakcinēti vien mazliet vairāk nekā 30% cilvēku, RīgaTV 24 ēterā norādīja Stradiņa slimnīcas ārsts Kārlis Rācenis.
Covid-19 saslimstības pieauguma ierobežošanai valdība būs spiesta spert nopietnus soļus, savukārt paziņoja Pārresoru koordinācijas centra (PRC) vadītāja vietnieks Vladislavs Vesperis.
Mediķis ir pārliecināts: tie, kas nav saņēmuši vakcīnu un nav izslimojuši Covid-19, ļoti ticams, inficēsies rudenī. Viņa ieskatā, runa ir par lielu skaitu cilvēku.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Latvijā
Bez Covid-19 sertifikāta varēs atlaist
Speciālists uzskata, ka vīruss būs sezonāls, tāpat kā gripa. Situāciju sarežģī tas, ka veidojas jauni paveidi. Rācenis vērtēja, ka dominējošo vietu ieņems spēcīgākais un virulentākais paveids. Latvijā patlaban pārsvaru gūst "delta" paveids, daudz lipīgāks nekā iepriekšējie.
PRC vadītājs Vladislavs Vesperis Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē norādīja: Latvijai jārēķinās ar to, ka prognozes rudenim ir visai satraucošanas.
Viņš informēja, ka 6. jūlijā valdība vienojusies par scenāriju rudenim – labāk rīkoties apņēmīgi un veikt stingrus pasākumus īsam termiņam. Pakāpeniskas pieejas rezultātā saslimstība nekrītas, bet sabiedrība ir spiesta vēl ilgi dzīvot ar ierobežojumiem.
Ziņu lente
0