Latvijā

Iļģuciema iedzīvotāji iebilst pret bezpajumtnieku patversmi rajonā

© Pixabay / sirlloydБездомная
Бездомная - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iļģuciema iedzīvotāji saprot, ka bezpajumtnieku patversme ir vajadzīga, tomēr uzskata, ka ar vairākām sociālajām mājām un sieviešu cietumu rajonā pietiek.
RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Dzirciema un Iļģuciema iedzīvotāju biedrība iebilst pret Rīgas domes plāniem veidot Iļģuciemā bezpajumtnieku patversmi un atskurbtuvi.
Šovasar rīdzinieki nereti sūdzas par bezpajumtniekiem, kuri aizņēmuši sabiedriskā transporta pieturas Centrāltirgus rajonā, taču policistiem nav tiesību padzīt bezpajumtniekus, ja šie cilvēki nepārkāpj sabiedrisko kārtību un nelieto alkoholiskus dzērienus.
Бездомный - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Latvijā
"Smirdoņa no viņiem nāk neiedomājama": bomži okupējuši Centrāltirgu Rīgā
Rīgas dome mēģina risināt problēmu un sāka meklēt vietu patversmei. Starp patversmes-atskurbtuves iespējamiem variantiem dome izskata arī pamesto teritoriju Daugavgrīvas ielā 67, Iļģuciemā.
"Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Rīgas domē Konstantins Čekušins salīdzināja ideju ar padomju praksi "izvest bomžus aiz 101. kilometra".
Dzirciema un Iļģuciema iedzīvotāju biedrību šāds ierosinājums neiepriecina. Argumentus pret patversmes un atskurbtuves pārcelšanu uz Iļģuciemu biedrība minēja vēstulē Rīgas mēram Mārtiņam Staķim, vicemēram Edvardam Smiltēnam un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājam Viesturam Kleinbergam.
Бездомный на улице  - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Latvijā
Rīgas dome pūlas atrast patversmi un atskurbtuvi bomžiem no Centrāltirgus
Biedrība paskaidroja, ka izprot bezpajumtnieku patversmes nepieciešamību, tomēr uzskata, ka tās pārcelšana no vienas vietas uz otru, nerisina problēmu pēc būtības. Turklārt Dzirciemā un Iļģuciemā jau ir patversme Eiženijas ielā, vairākas sociālās mājas un sieviešu cietums.
Biedrības pārstāvji uzsvēra, ka patversmes pārcelšana no centra uz Iļģuciemu negatīvi ietekmēs sabiedriskā transporta maršrutus – 5. tramvaja un 3. autobusa maršrutus, ko izmanto ne tikai rajona iedzīvotāji, bet arī studenti un skolēni ceļā uz mācību iestādēm, kā arī citi rīdzinieki braucieniem uz Bolderāju.
Iedzīvotāji uzskata, ka teritorijai starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, kur plānots izvietot patversmi un atskurbtuvi, ir liels attīstības potenciāls kā kultūras un atpūtas zonai – tā ir viegli pieejama un neprasa lielus ieguldījumus.
Patlaban bezpajumtniekus Rīgā pieņem deviņas patversmes, taču atskurbtuve ir tikai Sarkanā Krusta patversmē Gaiziņa ielā.
Ziņu lente
0