Pasaulē

Mediji: ASV būvēs Lielbritānijā bāzi Krievijas un Ķīnas izspiegošanai kosmosā

© Public domain / Defense Visual Information Distribution Service / Master Sgt. Alejandro LiceaАмериканские военные на юго-востоке Афганистана
Американские военные на юго-востоке Афганистана - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sky News vēsta par Savienoto Valstu plāniem veidot izlūkošanas bāzi Lielbritānijā, kas palīdzēšot "fiksēt Krievijas un Ķīnas mēģinājumus izsist no ierindas vitāli svarīgus satelītus".
RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. ASV plāno uzbūvēt Lielbritānijā izlūkošanas bāzi, kas palīdzēšot "fiksēt Krievijas un Ķīnas mēģinājumus izsist no ierindas vitāli svarīgus satelītus", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sky News.
Saskaņā ar mediju datiem, tehnoloģijas ļauj līdz 36 tūkstošu kilometru attālumā reģistrēt futbola bumbas izmēra objektus.
Земля с борта Международной космической станции - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2021
ASV ziņo par kosmiskā kara risku ar Krieviju un Ķīnu
Vairāki ASV kosmisko spēku pārstāvji atklāja, ka plānots uzbūvēt trīs radiolokācijas bāzes visā pasaulē, tostarp – Skotijā vai Anglijas dienvidos, Teksasas štatā un Austrālijā.
"Tas ir nepieciešams, jo mēs vēlamies nepārtraukti kontrolēt mērķus, kas var apdraudēt mūsu sistēmas ģeostacionārajā orbītā," paskaidroja amerikāņu apakšpulkvedis Džeks Vokers.
Atzīmēts, ka pirmo objektu plānots nodot ekspluatācijā 2025. gadā.
Ziņu lente
0