Latvijā

Jāgatavojas ļaunākajam scenārijam: Latvijā bīstas par migrantu pieplūdumu no Baltkrievijas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-белорусская граница
Латвийско-белорусская граница - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija ar migrantiem uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas var atkārtoties arī uz Latvijas robežas, uzskata Saeimas deputāts Rihards Kols.
RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Latvijai jāgatavojas negatīvākajam scenārijam ar iespējamu nelegālās migrācijas plūsmu no Baltkrievijas, uzskata Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, vēsta TV3.
"Latvijai, ņemot vērā Baltkrievijas pieredzi, ir jāgatavojas negatīvākajam scenārijam, jo Lukašenko režīms nav diez ko prognozējams. Tās plūsmas, migrantu plūsmas var tikt pārvirzītas arī uz Latvijas robežu, un mēs redzam, ka tas ir vizuāli redzams," konstatēja Kols.
Латвийский и белорусский пограничники общаются через границу - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Latvijā
Latvijas robežsardze pastāstīja, kāpēc migranti netiecas iekļūt valstī
Pēc viņa vārdiem, pašlaik nav precīzi zināms, kāds nelegālo migrantu skaits no Tuvajiem Austrumiem atrodas Baltkrievijā, – viņi Baltkrievijā ierodas gan ar lidmašīnām, gan arī citiem ceļiem, iespējams, ieplūst arī no Krievijas. Kopumā, viņa ieskatā, notiekot, Baltkrievijas valdošā režīma organizēta cilvēku tirdzniecība, kas tieko izmantota kā ierocis pret Eiropu.
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte ziņoja, ka varasiestādes plāno būvēt sienu uz Baltkrievijas robežas, lai mazinātu migrantu skaitu, kuri vēlas nelikumīgi iekļūt valstī. Latvija piekrita Lietuvas panikai, un abas valstis pieprasīja Eiropas robežsardzes aģentūras Frontex palīdzību.
Frontex sākusi operatīvi robežsardzes operāciju uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas augošā migrācijas spiediena dēļ.
Jūlija pirmajā nedēļā Lietuvas varasiestādes fiksējušas vairāk nekā 800 nelikumīgus robežas šķērsošanas mēģinājumus. Gada pirmajā pusē lielākā daļa migrantu ieradās no Irākas, Irānas un Sīrijas, bet pēdējā laikā fiksētas pārmaiņas migrācijas plūsmu sastāvā: jūnijā lielākā daļa jaunpienācēju ir Kongo, Gambijas, Gvinejas, Mali un Senegālas.
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Pasaulē
"Būvējiet žogu": Baltkrievija negrasās uz sava rēķina aizstāvēt Baltiju no migrantiem
Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko informēja, ka Minska neiebilst pret pārrunām nelegālās migrācijas apkarošanas jautājumā un ir gatava apspriest noteikumus.
"Mēs to darīsim tā, kā izdevīgi mums, un atbilstoši finansēm, ko varēsim nodrošināt. Ja kāds vēlas vairāk, lūdzu, - mēs esam gatavi sēsties pie galda un vienoties, ar kādiem noteikumiem mēs to darīsim," viņš teica.
Savukārt Krievijas vēstniecība Lietuvā pārmetumus KF par saikni ar migrantu pieplūdumu nosaucapar nepamatotiem pieņēmumiem highly likely stilā.
Ziņu lente
0