Latvijā

Nodarbinātības aģentūrā pastāstīja, kam visgrūtāk atrast darbu Latvijā

© Pixabay / ChronomarchieПустой кошелек
Пустой кошелек - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan bezdarba līmenis Latvijā patlaban ir 7,4 procenti, turklāt turpina samazināties, dažas vakances joprojām paliek neaizpildītas.
RĪGA, 19. jūlijs - Sputnik. Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras direktores Evitas Simsones informācijas, Latvijā rudenī neprognozē būtisku bezdarba līmeņa pieaugumu kādā nozarē, raksta Lsm.lv.
Patlaban bezdarba līmenis valstī ir 7,4 procenti. Kā uzsvēra Simsone, kopš aprīļa šis rādītājs samazinās dažu vakanču sezonālu aspektu un Covid-19 noteikto ierobežojumu atvieglošanas dēļ.
Латвийские евро - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Latvijā
Maksā vai mirsti! Sociālās iemaksas Latvijā un Ginesa rekordu grāmata
Nodarbinātības aģentūras vadītāja uzsvēra, ka darbinieku trūkums patlaban ir vērojams tādās nozarēs kā būvniecība, ražošana, transports un loģistika. Savukārt tirdzniecības un viesmīlības nozarēs, kas agrāk piedzīvoja darbinieku trūkumu, ir visgrūtāk atrast darbu.
Atgādinām, ka 6. jūlijā Latvijas valdība nolēmusi piešķirt darba devējam tiesības atlaist darbinieku, kurš līdz 15. septembrim nav saņēmis sertifikātu par vakcināciju pret Covid-19. Vakcinācija būs obligāta medicīnas, sociālajās un izglītības iestādēs.
Ziņu lente
0