Latvijā

Latvijas robežsardze pastāstīja, kāpēc migranti netiecas iekļūt valstī

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский и белорусский пограничники общаются через границу
Латвийский и белорусский пограничники общаются через границу - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šomēnes uz Baltkrievijas un Latvijas robežas tika aizturēti tikai trīs migranti, kuri mēģinājuši nelegāli iekļūt valstī.
RĪGA, 19. jūlijs - Sputnik. Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ivars Ruskulis pastāstīja, ka Latvijā nav tādu problēmu ar nelegālo migrāciju, kā Lietuvā, jo Latvijas robeža ar Baltkrieviju ir tikai 172 kilometri, taču kaimiņiem robeža ar Baltkrieviju ir daudz garāka, raksta rubaltic.ru.
"Tas izskaidrojams ar to, ka Lietuvas robeža (ar Baltkrieviju) ir garāka, nekā Latvijai – mums ir tikai 172 km," viņš paziņoja.
Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Baltijā
Visam gatavi: Frontex novērtēja situāciju uz Lietuvas un Latvijas robežas ar Baltkrieviju
Tāpat pēc viņa vārdiem, migrantiem, kuri ierodas no Baltkrievijas, Lietuva ir tiešais, proti, ērtākais ceļš uz Rietumiem.
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte paziņoja, ka valdība plāno uzbūvēt sienu uz Baltkrievijas robežas, lai ierobežotu migrantu skaitu, kuri vēlas nelikumīgi iekļūt valstī. Latvija piekritusi Lietuvas panikai – abas valstis pieprasīja Eiropas robežsardzes aģentūras Frontex palīdzību.
Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Frontex veido robežsargu grupu izvietošanai Lietuvā.
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Pasaulē
"Braukāsiet apkārt pāri Ziemeļpolam": Baltkrievija var ierobežot transporta tranzītu
Tikai jūlija pirmajā nedēļā Lietuvas valdība piefiksēja vairāk nekā 800 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot robežu ar Baltkrieviju. Ja gada pirmajā pusē lielākā daļa migrantu ieradās no Irākas, Irānas un Sīrijas, tad pēdējā laikā robežsargi atzīmē izmaiņas migrācijas plūsmu sastāvā: jūlijā valstī lielākoties mēģināja iekļūt Kongo, Gambijas, Gvinejas, Mali un Senegālas pilsoņi.
Ziņu lente
0