Latvijā

Ušakovs: Rīgas vadība mazgā stabiņus par 16 eiro, lai par mums tāpat rūpējas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs novēlēja Latvijas iedzīvotājiem, lai par tiem rūpējas tāpat, kā jaunā Rīgas vara rūpējas par stabiņiem.
RĪGA, 18. jūlijs - Sputnik. Lai samazinātu satiksmes intensitāti Rīgā, vietējās varas iestādes uzstādīja ierobežojošos stabiņus dažās pilsētas ielās.
Šo stabiņu uzstādīšana izraisīja sašutuma vētru – jautājumi bija dažādi, gan par stabiņu nepieciešamību principā, gan par to vērtību. Turklāt kļuva zināms, ka stabiņu apkope, proti, mazgāšana, maksā 16,71 eiro par vienību.
Открытие кинотеатра на открытом воздухе Splendid Garden в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Latvijā
Ušakovs: Rīgas mērs pārvilcis krustu pāri tūristiem un investīcijām no Krievijas
Kā apliecina Satiksmes departaments, stabiņu tehniskā apkope ietver ne tikai to mazgāšanu, bet arī "apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas". No atklātajiem avotiem iegūta informācija liecina, ka viena stabiņa apkalpošanas cena ir aptuveni 14 eiro. Pēc Rīgas domes komunikācijas pārvaldes datiem, stabiņu apkalpošanai Rīgā paredzēts piešķirt 39 000 eiro.
Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs izteicās par situāciju.
Iepriekš savā Facebook lapā viņš rakstīja, ka pati ideja uzstādīt stabiņus nav slikta, tos uzstāda daudzās pilsētās. Taču Ušakovs apšaubīja šīs idejas īstenojumu.
"Nevar vienkārši paskatīties citu pilsētu fotogrāfijas un iebāzt nez ko un nez kur," rakstīja Ušakovs, atzīmējot, ka "Saskaņa" par šo tēmu ierosināja sasaukt Rīgas domes sēdi.
Pēc tam, kad tika publicēta stabiņu apkalpes vērtība, Ušakovs publicēja Facebook jaunu ierakstu, kurā novēlēja visiem Latvijas iedzīvotājiem "sajust" rūpes, ko "jūt" šie Rīgas stabiņi.
Eiropas Savienības karogs - Sputnik Latvija, 1920, 28.06.2021
Latvijā
ES piešķīrusi Latvijai 1,8 miljardus eiro ekonomikas atjaunošanai
"Lai par mums arī kāds parūpēsies tāpat, kā par Rīgas stabiņiem," tā Ušakovs nosauca savu publikāciju.
"Jūs droši vien esat dzirdējuši, ka jaunā Rīgas vara mazgā stabiņus un tas izmaksā 16,71 EUR par vienību. Bet jūs vēl neesat dzirdējuši, ka Rīgas domes vadība sniegusi oficiālos paskaidrojumus," noradīja bijušais Rīgas mērs.
Savā publikācijā viņš atveidoja šos skaidrojumus — stabiņi netiek mazgāti katru dienu, kā arī netika mazgāti visi ielās uzstādītie stabiņi, primāri mazgāti tiek tie stabiņi, kuri apdraud satiksmes drošību.
"Tas, protams, maina visu. Es tak nesaprotu, kā netīrais stabiņš var apdraudēt satiksmes drošību. Droši vien estētiski. Novēlu jums labas brīvdienas! Lai par katru no mums arī kāds parūpēsies tāpat, kā par Rīgas stabiņiem. Var arī pat ne katru dienu," Ušakovs secināja.
Ziņu lente
0