Latvijā

Tiem, kuri vēlas atgriezties Latvijā, ir iespēja norādīt papildu adresi ārvalstī

CC0 / pxhere / Мужчина с чемоданом
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pateicoties šim jaunievedumam, Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlas atgriezties Latvijā, varēs reģistrēt bērnus bērnudārzā vai skolā, kā arī saņemt piekļuvi sabiedriskajiem pakalpojumiem un iekļauties vietējā darba tirgū.
RĪGA, 18. jūlijs - Sputnik. No 1. jūlija Latvijas valstspiederīgie var noradīt papildu dzīvesvietas adresi, pat ja tā atrodas ārvalstī, ziņo Bb.lv.
Tas kļuva iespējams, pateicoties grozījumiem Dzīvokļa deklarēšanas likumā.
Iepriekš Latvijas iedzīvotāji varēja norādīt jebkuru adrešu skaitu Latvijā, taču, personas deklarētā dzīvesvietas adrese Latvijā tika aizstāta ar ārvalsts adresi, nesaglabājot deklarēto dzīvesvietas adresi Latvijā.
Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2020
Emigrācija padara Latviju latviskāku: kas patīk un kas nepatīk emigrantiem ārzemēs
Tāpat grozījumu anotācijā norādīts, ka vairāku adrešu automātiskā apstrāde ir sarežģīts process, sakarā ar to no 1. jūlija jebkurā gadījumā drīkst norādīt tikai vienu papildu adresi.
Grozījumi paredz, ka ziņas par vairākām papildu adresēm, kuri tika noradīti, deklarējot dzīvesvietu, līdz 2021. gada 30. jūnijam, ir spēkā līdz dienai, kad ir anulētas ziņas par attiecīgo papildu adresi, vai tiek noradīta jauna papildu adrese atbilstoši šā likuma 8. panta nosacījumiem, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 30. jūnijam.
Toties tagad ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgiem ir iespēja deklarēt papildu adresi un reģistrēt bērnus bērnudārzā vai skolā no citas valsts. Turklāt papildu adreses reģistrācija ļauj nākamajiem reemigrantiem saņemt piekļuvi sabiedriskajiem pakalpojumiem un iekļauties vietējā darba tirgū.
Ziņu lente
0