Latvijā

Jāgaida pusotru mēnesi: problēmas ar pasu izsniegšanu Rīgā

© Sputnik / AlexTikhomirovПаспорт гражданина Латвии
Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja pase ir nozagta, nozaudēta, vai to nepieciešams mainīt pēc laulībām, būs ilgi jāgaida.
RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Rīgā radās problēma ar pasu izsniegšanu. Cilvēkiem, kuriem kaut kāda iemesla dēļ jānomaina pase, jāgaida līdz pusotram mēnesim, raksta Rus.lsm.lv.
Pat elektroniski pieteikties dokumentu saņemšanai Rīgas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļās ir pieejams ne agrāk kā septembra sākumā. Turklāt pēc pieteikšanas būs kādu laiku jāgaida, kamēr dokumenti būs gatavi.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē pastāstīja, ka būtisku klientu pieplūdumu sākuši izjust vasaras sākumā, bet tieši jūlijā izveidojies īsts sastrēgums.
Остров Кипр - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2020
Skandāls, kurā izskanēja Latvijas vārds, iznīcināja Kipras "zelta pasu" programmu
Taču iestāde mēģina atrisināt problēmu, pagarinot nodaļu darba laiku.
PMLP pārstāve Madara Puķe paskaidroja, ka no pirmdienas, 19. jūlija, līdz vasaras beigām darba laiks tiks pagarināts visās Rīgas nodaļās. Arī tiks pagarināts darba laiks Tukumas, Ogras, Rēzeknes, Liepājas, Jūrmalas, Jelgavas lielājās nodaļās.
Pārvaldē uzskata, ka tas ļaus apkalpot par 1000 klientiem vairāk nedēļā nekā šobrīd.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē atzīmē, ka mēnesī uz savu pieraksta laiku neierodas aptuveni pieci tūkstoši cilvēku, un tas būtiski pagarina rindu. Klienti lūgti atteikt ierašanos, ja apstākļi mainījušies un viņi nevar ierasties.
Ziņu lente
0