Pasaulē

Argentīnas mediķu pētījumi apstiprināja vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti

© Sputnik / Тимур Батыршин / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина "Спутник V" (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas preparāts "Sputnik V" veido ilgtermiņa imunitāti šūnu līmenī, liecina Argentīnā veikto pētījumu dati.
RĪGA, 18. jūlijs - Sputnik. Tagad arī no Argentīnas tika saņemts kārtējais "Sputnik V" efektivitātes apliecinājums cīņā pret Covid-19, tiek ziņots Krievijas vakcīnas Telegram kanālā.
Argentīnas zinātnieku pētījumi liecina, ka vairāk nekā 90% vakcinēto ar "Sputnik V" iegūst ilgtermiņa imunitāti. Šos datus sniedza Argentīnas Nacionālā zinātniski tehniskā pētniecības padome.
Вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Pasaulē
Liela ziņu aģentūra pieķerta melos par Krievijas vakcīnu "Sputnik V"
Tur ziņo, ka pēc vakcinācijas ar Krievijas preparātu vairāk nekā 90% gadījumu veidojas tā saucamā T-šūnu (limfocitāra) imunitāte. Tas liecina par to, ka izveidojas ilgtermiņa aizsardzība pret koronavīrusu.
Iepriekš vadošais starptautiskais žurnāls "Vaccines" publicēja datus, kas liecina, ka "Sputnik V" ir efektīvs arī pret jaunajiem Covid-19 paveidiem.
Publikācija autoritatīvajā medicīnas žurnālā The Lancet liecina, ka "Sputnik V" trešajā izmēģinājumu fāzē demonstrēja efektivitāti 91,6% līmenī.
"Sputnik V" bija pirmā vakcīna, kas pielieto divus dažādus adenovīrusa vektorus. Gamaleja centra pētījumi apliecināja, ka tamlīdzīga pieeja ir pamatota – vakcīnas VNA pret jaunajiem, bīstamajiem paveidiem izrādījās augstāka nekā virknei citu vakcīnu.
Ампулы вакцины Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Krievijā
Pētījums parādīja "Sputnik V" efektivitāti pret jauniem paveidiem
Krievijas vakcīnas "Sputnik V" pakāpeniskas ekspertīzes procedūra EMA turpinās kopš 4. marta. Patlaban preparāts reģistrēts 67 valstīs, kuru iedzīvotāju kopējais skaits pārsniedz 3,5 miljardus cilvēku. Vairāku valstu, arī Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citu valstu regulatoru dati, kas saņemti vakcinācijas gaitā, liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Ziņu lente
0