Baltijā

Igaunijas konservatori uzskata par neprātu un histēriju ES klimata iniciatīvas

© RiigikoguMārtins un Marts Helme.
Mārtins un Marts Helme. - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EKRE vadība paskaidroja, kāpēc Eiropas Savienības klimata paketi nav iespējams uzskatīt par saprātīgu rīcības programmu.
RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Eiropas Savienības vadība pievienojusies klimata histērijai un tagad pieņem nepārdomātus lēmumus, secināja Igaunijas konservatīvās partijas (EKRE) pārstāvji, komentējot valsts iespējamo pievienošanos ES klimata paketei, vēsta Sputnik Meedia.
Pēc EKRE līdera Mārtina Helmes pārliecības, Eiropas iniciatīvas pamatā ir doma, ka visa rūpnieciskā ražošana kaitē ekoloģijai un to vajag likvidēt. Helme brīdināja: ja Igaunija lems pievienoties paketei, vietējiem ražotājiem jāgatavojas maksāt nodoklis Briselei.
"Katrai valstij vajadzīga nodokļu suverenitāte, proti, mums pašiem jālemj, ko aplikt ar nodokļiem," Helmes teikto citēja ERR.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2021
Viedoklis
Priekš kam Latvijai iedzīvotāji? ES plāno pataisīt valsti par zaļu rezervātu
Politiķis atgādināja, ka iepriekšējā valdība, kurā strādāja arī konservatori, iebilda pret vairākiem klimata paketes punktiem, it īpaši jautājumā par nodokļiem. EKRE priekšsēdētājs uzskata, ka šajā gadījumā runa ir par nepamatotu klimata histēriju, jo pat visas Eiropas ekonomikas apturēšana neko daudz neietekmēs ogļskābās gāzes izmešus pasaules mērogā. Toties, viņa ieskatā, noteikti pieaugs transporta, produktu un mājokļu cenas.
Helme kritiski novērtēja vēl vienu ES klimata paketes punktu, kurā ietverta prasība uzstādīt elektromobiļu uzlādes stacijas 60 kilometru attālumā vienu no otras. Šajā kontekstā politiķis uzsvēra, ka automašīnu uzpildes staciju izvietojuma blīvumu diktē tirgus apstākļi un valsts izmēri. Staciju piespiedu izvietošana, neņemot vērā minētos faktorus, nav loģiski izskaidrojama.
"Tas ir vājprāts. Agri vai vēlu mēs sapratīsim, ka dzelteno vestu kustība, pēc būtības, bija vērsta pret klimata mērķiem. Mūsu uzdevums – vienkārši nedarīt neko šajā jomā tuvākos gadus, varbūt tas trakums beigsies," secināja Mārtins Helme.
14. jūlijā Eiropas Komisija iesniedza savu plānu ES nosprausto klimata mērķu sasniegšanai.
Iepriekš Sputnik Meedia rakstīja, ka EK priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena brīdināja: Brisele plāno panākt, lai ogļskābās gāzes izmešu atļauju tirdzniecība darbotos ne tikai enerģijas un rūpniecības jomās, bet arī transporta un celtniecības nozarēs. Iesniegtajā klimata paketē nosprausti konkrēti pasākumi, tostarp arī sods, kas ļaus īstenot pieteiktos plānus.
Ziņu lente
0