Politika

Eiropas Parlaments gatavo "demokrātisku impulsu" – kā neatzīt vēlēšanas Krievijā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Parlamenta sēde
Eiropas Parlamenta sēde - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējais Krievijai naidīgais dokuments sagatavots apstiprināšanai Eiropas Parlamentā – tas skaidro apstākļus, kuros vēlēšanas Krievijā esot jāuzskata par falsificētām.
Ekonomikas augstskolas profesors Aleksandrs Domrins, komentējot kārtējos pret Krieviju vērstos soļus, atzīmēja, ka EP atklāti iejaucas suverēnas valsts iekšējās lietās.ments skaidro, kādos apstākļos Valsts domes vēlešanas Krievijā nevar atzīt par leģitīmām, vēsta Sputnik Meedia.
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2021
Viedoklis
"Sodīt Maskavu": kas notiks pēc Krievijas atslēgšanas no SWIFT
Par Lietuvas pārstāvja EP Andriusa Kubiļa sagatavotā dokumenta apstiprināšanu nobalsojuši 56 komitejas locekļi, informēja RIA Novosti.
Deviņi deputāti iebilda pret dokumentu, vēl pieci atturējās. Tagad pārskats tiks nodots izskatīšanai EP plenārsesijā un atbilstošās rezolūcijas pieņemšanai.
Pārskata autors atzīmē, ka 2021. gadā gaidāmo Krievijas Valsts domes vēlēšanu leģitimitāti nevar atzīt, ja tās "notiks ar demokrātisko principu un starptautisko tiesību pārkāpumiem". Ja tā notiks, iesaka Kubilis, Krievijas dalība starptautiskajās parlamentārajās asamblejās ir jāaptur.
Deputāti, kas balsoja par dokumentu, uzskata, ka vēlēšanu iespējamu neatzīšanu jāatbalsta pastiprinātiem "demokrātiskajiem impulsiem", kas tiekot raidīti Krievijas tautai.
"Mūsu prioritārais uzdevums ir aizsargāt demokrātiju. ES un tās institūtiem jāņem vērā, ka pārmaiņas Krievijā ir iespējamas," teikts dokumentā.
Европейская комиссия - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Eiropa drīz uzsprāgs no iekšpuses: tā prāto, kā sodīt Krieviju
Darbs pie minētā dokumenta EP komitejā sākās jau maija vidū. Šajā periodā tika publicēti pieci principi, uz kuru pamata Briselei jāveido attiecības ar Krieviju. Viens no tiem paredzēja iespēju atzīt par falsificētām Valsts domes vēlēšanas.
Līdz ar citiem soļiem iniciatīvas autori ierosināja veidot speciālu krievvalodīgu telekanālu, kas strādās visu diennakti un atmaskos "Kremļa propagandu".
Ekonomikas augstskolas profesors Aleksandrs Domrins, komentējot kārtējos pret Krieviju vērstos soļus, atzīmēja, ka EP atklāti iejaucas suverēnas valsts iekšejās lietās.
"Kur ir juridiski fakti, uz kuru pamata viņi jau tagad pieņem, ka vēlēšanas Krievijā varētu būt falsificētas?" profesors bija neizpratnē.
"Pēc būtības, EP jau iepriekš runā par rezultātu neatzīšanu vienkārši tāpēc, ta tie viņiem varētu nepatikt," secināja Domrins.
Самолет Ryanair в аэропорту Рига  - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Eiropas Parlaments aicina izmeklēt "Krievijas lomu" incidentā ar Ryanair
Krievijas valdība tamlīdzīgas iniciatīvas uztver mierīgi. Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka ir jāsaprot: Brisele, nevis Maskava pieņēmusi lēmumu, kas iedzinis strupceļā KF un ES attiecības.
"Agresīvais rusofobais lobijs ES dara savu darbu. Pagaidām veselīgie spēki ES neko nevar padarīt un peld pa straumi. Skumji. Tā nav mūsu izvēle," paziņoja Krievijas ārlietu ministrs.
Ziņu lente
0