Pasaulē

PVO: pasaule stāv uz koronavīrusa trešā viļņa sliekšņa

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankas Plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta
 Plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss norāda, ka jau četras nedēļas no vietas pasaulē negrozāmi aug saslimstības līmenis.
RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Pasaule stāv uz koronavīrusa trešā viļņa sliekšņa, un pie tā vainīgs Covid-19 paveids "delta", paziņoja Pasaules veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss, vēsta Sputnik Baltkrievija.
""Delta" ir viens no galvenajiem infekcijas gadījumu skaita pieauguma elementiem, to stimulē cilvēku augošā sociālā mijiedarbība un pārvietošanās," norādīja Gebreiesuss.
PVO ģenerāldirektors konstatēja, ka iedzīvotāju vakcinācija Eiropā un Ziemeļamerikā devusi savus rezultātus, tomēr situācija no jauna pasliktinājusies un pasaule "atrodas uz trešā viļņa sliekšņa".
"Aizvadītā nedēļa bija ceturtā pēc kārtas, kad aug Covid-19 inficēšanās līmenis pasaulē. Pēc desmit nedēļas ilgas lejupslīdes pieaug arī mirstības līmenis," atzīmēja PVO ģenerāldirektors.
Paveids "delta"
Patlaban vairāk nekā 104 pasaules valstīs izplatās koronavīrusa "delta" (Indijas) štamms. Tā virulences līmenis ir ļoti augsts. Zinātnieki uzskata, ka drīz vien šis paveids būs dominējošais pasaulē.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2021
PVO uzskata, ka koronavīrusa nesto nāves gadījumu skaits pasaulē vairākkārt samazināts
Atgādināsim, ka "delta" izplatās par 50% ātrāk nekā "alfa", kas savukārt bija par 50% lipīgāks nekā koronavīrusa infekcijas sākotnējais paveids.
Turklāt Indijas paveida inkubācijas periods ir īsāks, un tas rada smagākas komplikācijas pēc saslimšanas. Iedarbīgākais paņēmiens cīņā ar to ir savlaicīga vakcinācija.
Ziņu lente
0