Baltijā

Oficiāli: Igaunija izraida Krievijas diplomātu

© Sputnik / Денис ГрабусовKrievijas vēstniecība Tallinā
Krievijas vēstniecība Tallinā - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Ārlietu ministrija oficiāli skaidroja, kādu iemeslu dēļ lemts izraidīt no valsts vienu no Krievijas vēstniecības darbiniekiem.
RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Viens no Igaunijā strādājošiem Krievijas diplomātiem pasludināts par persona non grata, viņa pienākums ir pamest valsti, informēja Igaunijas ĀM preses dienests.
"Igaunijas Ārlietu ministrija izsauca Krievijas vēstnieku Igaunijā Aleksandru Petrovu, lai iesniegu viņam notu pat to, ka Krievijas vēstniecības diplomāts pasludināts par persona non grata," paziņojumu citēja Sputnik Meedia.
Resors piezīmēja, ka lēmums par diplomātiskās misijas darbinieka izraidīšanu pieņemts atbildei uz analoģiskām Krievijas darbībām pret Igaunijas Ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā konsulu Martu Leti.
Resors pauda cerību par to, ka notiekošais nekaitēs Igaunijas un Krievijas attiecībām.
"Igaunija joprojām vēlas labas un konstruktīvas kaimiņattiecības," apgalvoja Igaunijas ĀM.
Iepriekš, 6. jūlijā Igaunijas konsuls Marts Lete tika aizturēts Sanktpēterburgā brīdī, kad saņēma no Krievijas pilsoņa slēgta rakstura materiālus.
Флаги Эстонии и России - Sputnik Latvija, 1920, 08.07.2021
Baltijā
Tas viss vērsts pret ES: Igaunijas ĀM skaidroja konsula aizturēšanu Pēterburgā
Nākamajā dienā Krievijas ĀM izsauca Igaunijas pagaidu pilnvaroto Krievijā Ullu Uibo. Viņai tika izteikts stingrs protests un izsniegts rīkojumus nodrošināt Letes izbraukšanu ārpus Krievijas teritorijas divu dienu laikā.
Tallina incidentu nodēvēja par Krievijas specdienestu "provokatīvajām darbībām" un apsolīja simetrisku atbildi.
Komentējot Igaunijas paziņojumu, Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka šādi izteikumi ir ārkārtīgi ciniski, jo igauņu diplomāts tika pieķerts nozieguma vietā.
"Saņemti šī igauņu "diplomāta" nelikumīgās darbības neapgāžami pierādījumi, - kā zināms, viņš aizturēts notikuma vietā," atgādināja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.
Ziņu lente
0