Latvijā

Rīgas dome pūlas atrast patversmi un atskurbtuvi bomžiem no Centrāltirgus

© Sputnik / Михаил Тургиев / Pāriet pie mediju bankasБездомный на улице
Бездомный на улице  - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome izdzirdējusi cilvēku sašutumu par bezpajumtnieku pieplūdumu Centrāltirgū un pārdomā iespējas atrisināt situāciju.
RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Rīgas dome cenšas atrisināt bezpajumtnieku problēmas, kuri okupējuši Centrāltirgu, vēsta Mixnews.lv.
Atgādināsim, ka rīdzinieki sūdzas: sabiedriskā transporta pieturvietas Centrāltirgus apkaimē aizņem bezpajumtnieki, turklāt piedevām izplata nepatīkamas smakas. Rezultātā cilvēki, kas gaida transportu, spiesti turēties tālāk no pieturvietām.
Бездомный - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Latvijā
"Smirdoņa no viņiem nāk neiedomājama": bomži okupējuši Centrāltirgu Rīgā
Pie tam policijai nav tiesību ietekmēt bezpajumtniekus, ja viņi nepārkāpj sabiedrisko kārtību un nelieto alkoholiskus dzērienus.
Rīgas dome uzskata, ka problēmu varētu atrisināt bezpajumtnieku patversme ar atskurbtuvi Rīgas centrā.
Pagaidām tiek meklēta vieta šādai patversmei. Galvaspilsētas vicemērs Edvards Smiltēns kopā arī Rīgas domes departamentu un Pašvaldības policijas pārstāvjiem apskatījis vairākas vietas, kur to būtu iespējams izveidot.
Par piemērotāko amatpersonas uzskata pamesto teritoriju Daugavgrīvas ielā, taču tiek izskatīti arī citi varianti.
Smiltēns atzīmēja, ka patversme Rīgas centrā ir sena problēma. Tās trūkums apgrūtina Centrāltirgus un tā apkaimes attīstību.
Акция по выдаче питания лицам без определенного места жительства. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2020
Pierīgas mežus okupējuši bezpajumtnieki
Radot piemērotus apstākļus cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas, būs iespējams sniegt augstākas kvalitātes pakalpojumus un radīt pievilcīgu vidi rīdziniekiem un pilsētas viesiem, konstatēja Rīgas vicemērs.
Pagaidām Rīgā darbojas deviņas patversmes, taču tikai vienā no tām ir atskurbtuve – tā ir Latvijas Sarkanā Krusta patversme Gaiziņa ielā.
Ziņu lente
0