Viedoklis

OPCW atskaite par "Navaļnija saindēšanu" norāda, kas to organizējis

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasЛаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном
Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas atskaite atklāt aizraujošas fineses par incidentu ar Alekseju Navaļniju Krievijā.
Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) 97. sesijā Hāgā izpildkomiteja iesniedza pārskata projektu par to, kā 2020. gadā pasaulē klājās ar ķīmiskajiem ieročiem. Dokuments ir ļoti interesants – tajā pieminēts Aleksejs Navaļnijs. Par to portālā RIA Novostistāsta Viktorija Ņikiforova.
Lasot pārskatu, atklājas aizraujošas fineses. Paragrāfā 1.41 melns uz balta rakstīts, ka 20. augustā OPCW sekretariāts pēc Vācijas lūguma esot nosūtījis komandu uz Krieviju aizdomās par Krievijas pilsoņa saindēšanu.
Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2020
Lielbritānija sagrozījusi OPCW pārskatu par Navaļnija saindēšanu
Paga, paga – 20. augustā Navaļnijs vēl tikai dzēra tējiņu Tomskas lidostā un sēdās lidmašīnā. Pirms tam bija ilgstošs alkobrauciens pa vairākām Sibīrijas pilsētām. 14. augustā viņš ar savu tusiņu priecājās viesnīcas "Radisson Park Inn" restorānā Novosibirskā. 15. augustā svinēja savas darbinieces dzimšanas dienu "Hilton"bārā Novosibirskā. 16. augustā viņi atkal dzīroja "Radisson". 16. augustā, ieradušies Tomskā, atzīmēja atbraukšanu viesnīcas numurā. 18. augustā atpūtās restorānā Tomskas viesnīcā tik vētraini, ka administratori lūdza turpināt dzīres nemurā. 19. augustā viņi izbrauca pie dabas krūts – pasildīties pirtī. Arī tur bez alkohola neiztika.
20. augustā dzeršanā nogurdinātais revolucionāra organisms satrakojās. No rīta Navaļnijs iedzēra tēju, un tas, šķiet, bija pēdējais piliens. Lidmašīnas tualetē blogerim kļuva slikti. Lidmašīna steigšus nosēdās Omskā. Ātrā palīdzība aizveda Navaļniju uz simnīcu, viņam paņēma analīzes un sāka ārstēt. Nekādu indīgu vielu viņa organismā nebija. Ja nu tikai alkohols – urīnā atrada 0,2 promiles.
Vai tas ir loģiski? 20. augustā nekas par Navaļniju vēl nebija skaidrs. Iespējams, alkohols saasināja kādu hronisku kaiti, tomēr saindēšanas pazīmju nebija. Un šajā laikā OPCW sekretariāts Hāgā jau sūta uz Krieviju savus inspektorus ar gatavu leģendu par "Krievijas pilsoņa saindēšanu" ar kaut kādu mīklainu kaujas vielu.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2020
Kremlis atbildējis uz Navaļnija centieniem apsūdzēt Putinu
Labi zināms, ka OPCW inspekcijas izveide incidentu izmeklēšanai notikuma vietā ir ilgstoša birokrātiska procedūra. Pat uz Dumas pilsētu Sīrijā, lai izmeklētu melus par ķīmisko uzbrukumu, inspektori devās nedēļu pēc inscenējuma.
Lai pieprasītu OPCW nosūtīt inspektorus uz Krieviju, Vācijas varasiestādēm vispirms vajadzēja pašām saprast, kas notiek, pēc tam sastādīt pieprasījumu, sniegt pierādījumus: pirmkārt, ka tā bija saindēšana, otrkārt, pie tam izmantota kaut kāda aizliegta viela, ķīmiskais ierocis. Pēc tam OPCW izskatītu pieteikumu. Tas viss aizņem laiku. Bet te – Navaļnijs vēl nepaspēja lāgā nonākt slimnīcā un nodod analīzi, bet uz Krieviju jau "brauc revidents".
Protams, Krievijas parstāvji OPCW sesijā pievērsa tehniskā sekretariāta ģenerāldirektora uzmanību šai neatbilstībai, kas atspoguļo visas Navaļnija skandalozās lietas būtību – tā ir tīša un iestudēta. Ko atbildēja ģenerāldirektors? Neko. Viņš vienkārši noklusēja.
Tālāko spilgti aprakstīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova: "Un te viņam (ģenerāldirektoram – red.) palīgā nāca labā feja... Vācijas pastāvīgās pārstāves personā. Viņa izklāstīja ģeniālu versiju... Pēc viņas domām, runa ir par drukas kļūdu, kas diemžēl nav savlaicīgi izlabota bet OPCW tehniskā sekretariāta ģenerāldirektors cieta klusu... Tālāk notika kaut kas patiešām neiedomājams. Vācijas pārstāve paziņoja, ka viņa visu ir atsaukusi atmiņā: 20. augustā Merkele tikās ar Makronu Bregansonā, un viņi pauda gatavību sniegt medicīnisko palīdzību Navaļnijam.
Вид на здание Организации по запрещению химического оружия в Гааге - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2020
Krievija uzaicinājusi OPCW izmeklēt incidentu ar Navaļniju
Acīmredzot, OPCW, viņasprāt, tobrīd skatījās televizoru un Merkeles ierosinājumu uzskatīja par signālu rīkoties: vajag tūlīt saformēt grupu, kas izmeklēs saindēšanu ar ķīmisko ieroci. Un mūs turpina pārliecināt par tādiem meliem?"
Mūsu citētais teksts nav pārskata galīgā versija, tas ir tikai melnraksts, tā sakot, mākslinieciska skice. Protams, gribētos, lai OPCW ne tikai palabotu tajā datumus un "drukas kļūdas", bet arī savestu savu darbību kārtībā atbilstoši realitātei.
Skumji noskatīties, kā reiz cienījama starptautiska organizācija, nonākusi britu un amerikāņu ietekmē, sacer pasakas un iestudē provokācijas, nevis izmeklē reālo situāciju ar ķīmiskajiem ieročiem.
Patiesībā situācija šajā ziņā ir šausminoša. Tajā paša pārskata projektā pieminēts lielāko ķīmisko ieroču krājumu īpašnieks pasaulē. Nē, tā nav Sīrija, ar ko pēdējā laikā OPCW ir tik ļoti aizņemta. Tās ir Amerikas Savienotās Valsts. ASV ir vienīgā valsts starp visām, kas parakstījušas Konvenciju par ķīmisko ieroču aizliegumu, un vēl aizvien nav likvidējusi savus krājumus. Krievijā, starp citu, viss tika likvidēts jau 2017. gadā. Sīrijā – 2014. gadā.
Алексей Навальный  - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2020
Krievijas ĀM: OPCW organizēja veselu operāciju, lai paņemtu Navaļnija analīzes
Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas domām, ASV rīcībā šobrīd ir vismaz 10% no tās gigantiskajiem krājumiem. Amerikāņu versija klāsta, ka viņi esot likvidējuši jau vairāk nekā 95%.
Tomēr jebkurā gadijumā runa ir par tūkstošiem tonnu kaujas indīgo un ķīmisko vielu, kas garantē mokošu nāvi miljoniem cilvēku. Jā, amerikāņu partneri apgalvo, ka pakāpeniski tos iznīcina, tomēr galīgas likvidācijas diena tiek atlikta aizvien tālāk un tālāk. Pagaidām tā atlikta līdz 2023. gadam.
OPCW pārskats (paragrāfi 1.6-1.11) liecina, ka 2020. gadā nāvējošo ieroču likvidācijas jomā amerikāņi tikai sūtīja uz Hāgu visādas vēstules un paziņojumus. Tādā tempā viņi diezin vai paspēs.
Ja nu vēl amerikāņi vismaz glabātu savu elles ķīmiju pašu mājās. Nē – viņi to regulāri pielieto cīņas laujā. Gadiem ilgi viņi dedzināja ar napalmu un indēja ar savu "Agent Orange" civiliedzīvotājus Vjetnamā, Taizemē, Laosā un Kambodžā.
2003.-2004. gados ar napamu un fosfora lādiņiem dedzināja irākiešus.
Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2020
KF Ārējā izlūkdienesta vadītājs: izlidojot uz Berlīni, indes Navaļnija organismā nebija
Vispirms Pentagons pūlējās iegalvot, ka Irākā fosfora bumbas esot izmantotas tikai apgaismošanai. Tomēr drīz vien žurnālā "Lauka artilērija" parādījās amerikāņu karavīru atklāsmes – viņi vienbalsīgi slavēja balto fosforu un stāstīja, kā ar to dedzinājuši dumpiniekus Irākā: "Pie mums to sauca "sakrati un uzcep" (shake and bake)". Un pēc tam amerikāņi ar naivi ieplestām acīm stāstīja, ka fosfora lādiņi nemaz neesot ķīmiskais ierocis. Taču baltais fosfors, nonācis uz ādas, burtiski izdedzina to.
Radusies virkne jautājumu arī par ISIS* uzbrukumiem ar ķīmisko ieroču pielietojuma. Kādam taču vajadzēja piegādāt to teroristiem milzu daudzumā. Tādi krājumi palikuši tikai ASV. Arī britu partneriem ir liela pieredze ķīmisko ieroču lietošanas jomā. piemēram, 1919. gadā angļu okupācijas spēki, kas sagrāba Arhangeļsku un Murmansku, indēja vietējos iedzīvotājus ar Portondaunas zinātnieku jaunāko izdomājumu – ķīmisko ieroci "Iekārta M". Indīgu vielu pielietošanu pret boļševikiem pieprasīja Vinstons Čērčils personīgi.
Laboratorija Portondaunā, bēdīgi slavena ar saviem letālajiem eksperimentiem ar cilvēkiem, strādā vēl aizvien. Tajā glabājas visu bīstamāko indīgo vielu un aizliegtu ķimikāliju paraugi. Oficiālā informācija liecina, ka turpinās to pētījumi. Tomēr nepatīkamais incidents Solsberijā, ko britu mediji nodēvēja par "Skripaļu saindēšanu", iespējams, saistīts ar noplūdi no netālās Portondaunas.
Сотрудники ОЗХО в штаб-квартире организации в Гааге - Sputnik Latvija, 1920, 22.01.2020
Viedoklis
Skandāls ĶIAO – Rietumu un Krievijas nezūdošo domstarpību atspoguļojums
Patiesībā OPCW ekspertiem vajadzētu vērīgi izmeklēt amerikāņu un britu karavīru darbības. Tā vietā organizācija viņus apkalpo. Noveļot vainu uz Krieviju, piedaloties riebīgu provokāciju, kaut vai Navaļnija lietas iestudēšanā, OPCW – varbūt tīši, varbūt ne – slēpj noziegumus pret cilvēci.
*Teroristiska organizācija, aizliegta Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs.
Ziņu lente
0