Viedoklis

No kritikas līdz atzinībai. Putina raksts raisījis strīdus Ukrainā

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOМонумент Независимости в Киеве и флаг Украины
Монумент Независимости в Киеве и флаг Украины - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziļš skatījums. Un atklājies viss: kurš kuram ir brālis vai ienaidnieks, kurš ar ko vienots vai saskaldīts.
Skats gadsimtu griezumā, viss sakārtots pa datumiem un plauktiņiem. Tāpēc jau laikam Kijevas varasvīrus tik dziļi aizskāris Krievijas prezidenta Vladimira Putina raksts, konstatēja radio Sputnik autors Oļegs Obuhovs.
Redzams, ka rakstam veltīts nopietns darbs, izmantoti arhīva dati. Pateicoties tiem, kļūst skaidrs, kāpēc baltkrievi, ukraiņi un krievi ir brālīgas tautas, un tā nav izdoma. To atzīmēja Ukrainas Augstākās radas deputāts Jevgēņijs Ševčenko. Viņš piekrita rakstā minētajiem secinājumiem. Politiķa ieskatā Baltkrieviju, Ukrainu un Krieviju tīšām mēģina sašķelt jau no 2004. gada. Uzrunājot ukraiņus, deputāts aicināja apdomāties un sākt dialogu ar Maskavu, nomest "Rietumu diktatūras" važas.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Politika
Nozīmīgākās atziņas no Vladimira Putina raksta par krievu un ukraiņu vienotību
Diametrāli pretēja bija Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministra Aleksandra Tkačenko reakcija. Patiesībā to jau varēja gaidīt. Pēc viņa domām, Putins rakstā "Par vēsturisko vienotību" subjektīvi interpretējis vēsturi, izmantojot krievu caru iemīļoto taktiku, kuri labprāt traktēja faktus tā, kā viņiem bija ērtāk. Īpaši tad, kad viņi esot "piesavinājušies Krievzemes nosaukumu".
Neapšaubāmi, rakstu komentēja arī Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis.
No Zeļenska izteikumiem kļuva skaidrs, ka viņš rakstu vispār nav lasījis un spriež pat to tikai pēc īsām tēzēm, ko viņa vajadzībām sagatavojis paša ofiss.
Starp citu, Zeļenskis atzīmēja Krievijas prezidenta "dziļo darbu". No visām vārdu straumēm, ko Zeļenskis izgāza pār žurnālistiem, kuri apjautājās, kāds ir viņa viedoklis par rakstu, kļuva skaidrs, ka tas ir izaicinājums Ukrainas prezidentam un uz to vajadzēs atbildēt.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Krievijā
"Arvien vairāk pārliecinos, ka Kijevai nav vajadzīgs Donbass." Putina raksts par Ukrainu
Ziņu lente
0