Latvijā

"Smirdoņa no viņiem nāk neiedomājama": bomži okupējuši Centrāltirgu Rīgā

CC0 / pxhere / Бездомный
Бездомный - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai policisti var atrisināt bezpajumtnieku plūdu problēmu Rīgas Centrāltirgū? Rīgas dome izskaidroja situāciju.
RĪGA, 14. jūlijs - Sputnik. Sabiedriskā transporta pieturvietas pie Centrāltirgus atpūtai ļoti iemīļojuši bezpajumtnieki, sūdzējās rīdzinieks. Par šo situāciju ieinteresējusies Bb.lv.
"Sēž veselām kompānijām, ēd "atkritumu delikateses", dzer, kliedz, lamājas, dažkārt arī vienkārši guļ. Smirdoņa no viņiem ir neiedomājama, pretīgi ir apsēsties uz soliņiem, kas paredzēti cilvēkiem, kuri gaida transportu," rīdzinieks bija sašutis un painteresējās, kas atbild par kārtību sabiedriskā transporta pieturās un vai iespējams izlabot situāciju.
Продукты из топа-3 любимых лакомств латвийских детей - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Projekts "Kopienas skapis" kļuva populārs Rīgā
Uz jautājumu atbildēja Rīgas pašvaldības policijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Toms Sadovskis.
Viņš norādīja, ka Centrāltirgus rajonā uzstādītas videonovērošanas kameras, turklāt kārtību tur kontrolē policisti, kuri regulāri patrulē teritoriju.
Tomēr Latvijā nevienam nav aizliegts sēdēt uz soliņiem – tas nav pārkāpums. Policisti nevar padzīt cilvēkus no soliņiem. Kārtības sargi var iejaukties tikai gadījumos, ja tiek pārkāpta sabiedriskā kārtība.
Likumpārkāpums ir alkoholisko dzērienu lietošana sabiedriskās vietās, aizliegts arī gulēt uz soliņiem. Tomēr policistiem nav pretenziju pret cilvēkiem, kuri vienkārši sēž, lai kādu smaku viņi radītu.
Акция по выдаче питания лицам без определенного места жительства. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2020
Pierīgas mežus okupējuši bezpajumtnieki
Policisti ik dienas uz patversmēm nosūta vidēji 13 cilvēkus – aptuveni 5 tūkstošus cilvēku gadā.
Tomēr, Sadovkis konstatēja, tas nav sociālās problēmas risinājums. Situāciju neizdosies labot, nogādājot bezpajumtniekus patversmē. Lai situāciju uzlabotu, nepieciešams sabiedrisko organizāciju un sociālo dienestu kolektīvs darbs.
Tātad, pēc būtības, nav iespējams Centrāltirgu atbrīvot no cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas, un rīdzinieki būs spiesti paciest tādus kaimiņus.
Ziņu lente
0