Krievijā

Pētījums parādīja "Sputnik V" efektivitāti pret jauniem paveidiem

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasАмпулы вакцины "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Ампулы вакцины Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gamaleja centra pētījumi apliecinājuši, ka Krievijas izstrādātais preparāts "Sputnik V" ir efektīvs pret jaunajiem koronavīrusa paveidiem.
"Sputnik V" bija pirmā vakcīna, kas pielieto divus dažādus adenovīrusa vektorus. Gamaleja centra pētījumi apliecināja, ka tamlīdzīga pieeja ir pamatota – vakcīnas VNA pret jaunajiem, bīstamajiem paveidiem izrādījās augstāka nekā virknei citu vakcīnu. KTIF turpinās atbalstīt tālākos pētījumus jautājumā par "Sputnik V" efektivitāti pret jaunajiem paveidiem," paziņoja KTIF vadītājs Kirils Dmitrijevs.
RĪGA, 14. jūlijs - Sputnik. Krievijas vakcīna pret koronavīrusu "Sputnik V" ir efektīva pret jaunajiem koronavīrusa paveidiem, to apliecinājuši Gamaleja Epidemioloģijas un mikrobioloģijas nacionālā pētniecības centra pētījumi, ko publicējis vadošais starptautiskais žurnāls Vaccines.
"Krievijas Veselības ministrijas Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas nacionālais pētniecības centrs un Krievijas tiešo investīciju fonds (KTIF, suverēns Krievijas Federācijas fonds) informē par preparātu "Sputnik V" saņēmušo cilvēku asins seruma neitralizējošās aktivitātes pētījumu rezultātiem pret jaunajiem paveidiem SARS-CoV-2. Vakcinācija ar preparātu izstrādā antivielu aizsargājošos neitralizējošos titrus pret jaunajiem paveidiem," teikts paziņojumā.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Kāpēc vakcīna "Sputnik V" izdevusies efektīva – virusologa atbilde
KTIF ziņoja, ka pētījuma metodoloģijas pamatā ir vīrusneitralizējošās aktivitātes (VNA) vērtējums, pielietojot dzīvu vīrusu. Pētījuma gaitā tika salīdzināta cilvēku asins seruma VNA pēc vakcinācijas ar preparātu "Sputnik V" uz starptautiski izplatītiem paveidu paraugiem ar VNA pret izejas paveidu.
Gamaleja pētījumu centra metodoloģija sniegta rakstā, kas publicēta vadošajā starptautiskajā žurnālā "Vaccines", vēstīja RIA Novosti.
"Sputnik V" bija pirmā vakcīna, kas pielieto divus dažādus adenovīrusa vektorus. Gamaleja centra petījumi apliecināja, ka tamlīdzīga pieeja ir pamatota – vakcīnas VNA pret jaunajiem, bīstamajiem paveidiem izrādījās augstāka nekā virknei citu vakcīnu. KTIF turpinās atbalstīt tālākos pētījumus jautājumā par "Sputnik V" efektivitāti pret jaunajiem paveidiem," paziņoja KTIF vadītājs Kirils Dmitrijevs.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Lancet publicējis "Sputnik V" pētījumu trešās fāzes rezultātus
"Mēs saņemam aizvien vairāk datu par koronavīrusa spēju transformēties un mutēt visā pasaulē. Šodien "Sputnik V" ir viena no efektīvākajām vakcīnām gan pret sākotnējo, gan arī jaunajiem koronavīrusa paveidiem, pateicoties unikālajai pieejai, kuras pamatā ir divu dažādu adenovīrusa vektoru pielietojums piegādes nodrošināšanai," pastāstīja Gamaleja centra vadītājs Aleksandrs Gincburgs, kura teiktais tika citēts paziņojumā.
Ziņots, ka vakcinācija ar preparātu "Sputnik V" izstrādā antivielu aizsargājošos neitralizējošos titrus pret jaunajiem paveidiem, ieskaitot Alpha B.1.1.7 (pirmo reizi reģistrēts Lielbritānijā), Beta B.1.351 (pirmo reizi reģistrēts DĀR), Gamma P.1 (pirmo reizi reģistrēts Brazīlijā), Delta B.1.617.2 и B.1.617.3 (pirmo reizi reģistrēti Indijā), kā arī Maskavā reģistrētajiem variantiem B.1.1.141 un B.1.1.317 ar mutācijām receptorsaistošajā domēnā (RBD). Gamaleja centrs aktīvi pēta jaunos SARS-CoV-2 paveidus, lai novērtētu VNA un vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti.
Preparāts "Sputnik V" reģistrēts 67 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu virs 3,5 miljardiem cilvēku. Vairāku valstu, piemēram, Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citu valstu regulatoru dati, kas saņemti iedzīvotāju vakcinācijas gaitā, liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 26.12.2020
Izslimot vai vakcinēties? Patiesība par vakcīnu Covid-19 profilaksei
Ziņu lente
0