Pasaulē

Bloomberg: Merkele pazemojusi Baidenu ar lēmumu par "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Pāriet pie mediju bankasГазораспределительный центр магистрального газопровода "Северный поток - 2" в Германии
Газораспределительный центр магистрального газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūra vēsta, ka Vācijas kanclere Angela Merkele ar savu atbalstu "Ziemeļu straumei 2" pazemo ASV prezidentu
RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele pazemojusi ASV prezidentu Džo Baidenu nevis apņēmusies atbalstīt Rietumus konfrontācijā ar Krieviju, rakstā ziņu aģentūrai Bloomberg pauda publicists Andreass Kluts, vēsta RIA Novosti.
Pēc viņa domām, Angela demonstrē nevērīgu attieksmi pret ASV vadītāju, atsakoties "kaut vai par collu" nākt pretī Vašingtonas prasībām jautājumā par "Ziemeļu straumi 2".
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Pasaulē
Mediji stāsta, kas neļauj Baidenam sakārtot attiecības ar Krieviju
"Spītīgi atbalstot Krievijas cauruļvadu, Angela Merkele ir pievīlusi ASV un Eiropu un atstājusi savam pēcnācējam vienīgi sliktus variantus," uzskata Kluts.
Publicists rakstā Bloomberg uzsvēra, ka Krievijas projekta radītos "ģeopolitiskos draudus" saskata Polija, Baltijas valstis, Francija un Eiropas Savienība.
"Tomēr vācieši vēl aizvien slēpj galvas smiltīs – kā ģeopolitiskie strausi. Neiedomājami, tomēr Merkele uzskata, ka projekts ir vienīgi komerciāls un to labāk nodot privātajam sektoram," klāsta publicists.
Kluts apgalvoja, ka "Ziemeļu straumes 2" spītīgā aizsardzība kļūs par "plankumu" kancleres reputācijā, jo viņas pozīcija attālina ASV un partnerus Eiropā un demonstrē "Vācijas liekulību".
Tāpēc Baidenam, tiekoties ar Merkeli, vajadzēs ierosināt idejas, kā rīkoties "viņas sarīkoto ar ģeopolitisko haosu"¸ secināja publicists.
Liekēži nav vajadzīgi. Ko Eiropā noslaucīs jaunā Ziemeļu straume - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2021
Video
Liekēži nav vajadzīgi. Ko Eiropā noslaucīs jaunā "Ziemeļu straume"
Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divus gāzes cauruļvadus ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apjomā gadā. Tas tiek izbūvēts no Krievijas krasta pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Būvdarbi ir tuvi noslēgumam, pirmais cauruļvads jau pabeigts, otrais, domājams, tiks pabeigts līdz augusta beigām.
Pret projektu aktīvi iebilst ASV, kas popularizē savu sašķidrināto dabasgāzi ES, kā arī Ukraina un vairākas Eiropas valstis. 2019. gada decembrī Vašingtona ieviesa sankcijas pret gāzesvadu.
Maskava jau vairākkārt aicinājusi nepolitizēt situāciju un atgādina: "Ziemeļu straume 2" ir izdevīga gan Krievijai, gan Eiropas Savienībai.
Ziņu lente
0