Politika

Šlesers nosauca jaunās partijas dibināšanas datumu

© Sputnik / Sergey MelkonovАйнарс Шлесерс
Айнарс Шлесерс - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ainārs Šlesers pagaidām neatklāj savu domubiedru vārdus, kā arī kandidātus prezidenta un premjerministra amatam.
RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Bijušais satiksmes ministrs, uzņēmējs Ainārs Šlesers 14. augustā plāno nodibināt jaunu partiju, vēsta Latvijas Avīze.
Partijas kongresā Šlesers plāno nosaukt kandidātus ministru, Saeimas priekšsēdētāja un Valsts prezidenta amatiem. No tā brīža partija sāks 14. Saeimas vēlēšanu kampaņu.
Депутат Сейма Латвии Юлия Степаненко - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Politika
Jebkura pieredze ir vērtība: Stepaņenko un Švecova aiziet no Gobzema partijas
Tāpat rudenī tiks izdots jaunā politiskā spēka laikraksts, ko izplatīs visā Latvijā.
Šlesera atgriešanās politikā var ietekmēt neatkarīgā Saeimas deputāta Alda Gobzema mēģinājumus ieinteresēt neapmierināto vēlētāju ar savu partiju "Likums un kārtība". Vairāki Gobzema sākotnējie domubiedri plāno pāriet pie Šlesersa (vismaz pats Gobzems tā domā).
Tikmēr Šlesers neatklāj savu domubiedru un kandidātu norādītajiem amatiem vārdus, jo tad tas vairs nebūs nekāds pārsteigums. Viņš arī neatklāj kāds būs partijas nosaukums, taču, kā atzīmē izdevums, nosaukums "varētu būt kaut kas jau labi aizmirsts vecais", piemēram, "Jaunā partija". Tieši ar Jauno partiju Šlesers iekļuva politikā 1998. gadā.
Šlesers ir apņēmies "nomainīt politisko dienaskārtību pirmsvēlēšanu gadā", piespiežot arī citas partijas aktivizēties.
Выборы в Сейм Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Politika
Latvijas iedzīvotājiem piedāvā maksāt par dalību vēlēšanās: uzsākta parakstu vākšana
"Es aicinu apvienoties ar mērķi nomainīt esošo veco gļēvo, nekompetento valdību un "negadījuma" prezidentu Levitu," teikts A. Šlesera politiskajā pieteikumā. "Vienotības" cilvēkiem un aizsardzības ministram Artim Pabrikam, kas tik ilgi bijuši pie varas, vairs "nav tās dzirksts acīs, viņi ir noguruši no varas, tāpēc vajag atpūsties," uzsver Šlesers.
Marta beigās Latvijas Ģenerālprokuratūra iepriekš ierosinātās krimināllietas ietvaros izvirzīja Šleseram apsūdzības par iespējamiem pārkāpumiem. Viņu tur aizdomās par krāpšanos un naudas atmazgāšanu, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu tālāko legalizāciju. Pēc tam uzņēmējs ziņoja, ka atgriežas politikā.
Ziņu lente
0