Latvijā

Bez vakcīnas nav uzvaras: Latvijas iedzīvotājus mudinās vakcinēties

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākotnē plānots ierīkot izbraukuma vakcinēšanās punktus lielākos brīvdabas pasākumos.
RĪGA, 13. jūlijs - Sputnik. Jaunās vakcinēšanās pret Covid-19 kampaņas galvenais mērķis ir dot stimulu skeptiķiem, paziņoja Nacionālās veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".
Šonedēļ Latvijā startēja jauna intensīva nacionālā kampaņa, lai veicinātu Covid-19 vakcināciju mazākumtautību vidē. Tās mērķis ir sasniegt Latvijas iedzīvotājus televīzijā, radio un digitālajos medijos.
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Pasaulē
Iespējams, būs nepieciešama trešā deva: Pfizer vērsies pie ASV valdības ar priekšlikumu
Juhņeviča pastāstīja, ka kampaņas sauklis ir "Bez vakcīnas nav uzvaras!", un aicināja visus būt vienotiem, jo bez kopīgas vakcinēšanas nevar uzvarēt vīrusu.
Tāpat viņa uzsvēra, ka tāds koncepts, ka vakcinēšanās punktu ierīkošana lielākos brīvdabas pasākumos noteikti tiks saglabāts un attīstīts.
Juhņeviča atzina, ka pagājušajā nedēļā savakcinēto skaits — ap 52 000 cilvēku — ir ļoti mazs, un vēl pirms dažām nedēļām šis skaitlis bija vismaz divreiz lielāks. Viņa pieļauj, ka tas ir saistīts ar karstumu, jo šādā laikā daudzi cilvēki izvairās iziet no mājām.
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Pasaulē
Koronavīruss atradis iespēju apiet antivielas
Pagājušajā nedēļā vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā turpinājis palēnināties un bijis zemākais kopš aprīļa otrās puses, kad Latvijā bija salīdzinoši maz Covid-19 vakcīnu un tika vakcinētas tikai atsevišķas prioritārās grupas.
Ziņu lente
0