Latvijā

Aptauja: lielāka Latvijas mediķu daļa atbalsta vakcināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационная в больнице им. Паула Страдиня
Операционная в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan Latvijas veselības aprūpes iestāžu darbinieku vidū ir tādi, kuri neuzskata vakcināciju par nepieciešamu, pārsvarā mediķi to atbalsta.
RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Rīgas Stradiņa universitātes aptaujas dati liecina, ka 76,9% Latvijas veselības aprūpes iestāžu darbinieku attieksme pret Covid-19 vakcināciju ir pieņemoša un atbalstoša, raksta BВ.lv. Aptauja noritēja no šī gada marta līdz maijam. Tajā piedalījās 1444 respondenti no dažādām Latvijas veselības aprūpes iestādēm.
Salīdzinājumam, analoģiskās aptaujas rezultāti citās valstīs svārstījās no 27,7% līdz 80,9%. Aktīvākie vakcinācijas atbalstītāji izrādījās ārsti, kuri jau vakcinējušies vai gatavojas saņemt poti tuvākajā laikā.
Krievijas vakcīna Sputnik V - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Latvijā
Latvijā daudzi gaida Krievijas vakcīnu "Sputnik V"
Aptaujas organizatori atzīmēja, ka, izvērtējot respondentu izglītības līmeni, tika novērota tendence, ka vakcināciju galvenokārt atbalsta medicīnas personāls ar augstāko izglītību. Izrādījās, ka vispieņemošākā attieksme ir respondentiem ar maģistra vai ārsta grādu — 88,9% un respondentiem ar doktora grādu — 89,4%.
Tāpat 84,5% respondentu, kuri atbalsta Covid-19 vakcināciju, dzīvo un strādā Rīgā vai Rīgas reģionā. No tiem 90,4% ir vīrieši un 73,9% — sievietes.
Aptaujas gaitā organizatori interesējās par to, kas varētu motivēt respondentu vakcinēties. Motivējošo faktoru vidū respondenti nosauca plaši pieejamu, drošu un uzticamu informāciju par vakcīnām, konsultācijas ar kompetentu ārstu, citu vakcinēto stāstus, kā arī ērtu vakcinācijas norises laiku un vietu. Turklāt tika minēti tādi argumenti kā uzticība medicīnai un iespēja izvairīties no smagas slimības gaitas.
Ziņu lente
0