Baltijā

Tallinā pazudušais Latvijas pilsonis mēģināja kājām nokļūt līdz Rīgai

© Foto : pixabayБеловежская пуща, архивное фото
Беловежская пуща, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens nepiekrita atvest rīdzinieku no Tallinas uz mājām, tad viņš nolēma doties kājām
RĪGA, 12. jūlijs - Sputnik. Sestdien Tallinā "pazudis" 19 gadus vecs Latvijas pilsonis, vēsta Postimees.
Sestdienas vakarā ap pulksten 23:00 Ričards Narezijs tik pēkšņi pameta pludmales zonu pie pilsētas promenādes, ka viņa draugi un Ričarda draugs, kas kopā ar viņu pārcēlies no Rīgas uz Igauniju, nepamanīja, kurā virzienā puisis devies.
NVO "SA Kadunud", kas nodarbojas ar pazudušo cilvēku meklēšanu Igaunijā, paziņoja, ka 11. jūlija agrā rītā Ričards atradās Tallinas autobusu stacijā, kur gribēja iekļūt autobusā līdz Rīgai, bet vadītājs viņu nav ielaidis, tad viņš atstāja staciju un pulksten 9:16 devās Tartu šosejas virzienā.
"SA Kadunud" publicēja Ričarda fotogrāfiju sociālajos tīklos. Drīzumā "SA Kadunud" vadītājs Āre Rijtels paziņoja, ka jaunietis atrasts dzīvs. Viņu redzēja sieviete, vārdā Marija. Vakar vakarā viņa brauca no Pērnavas uz Tallinu kopā ar savu dzīvesbiedri Aleksandru.
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Baltijā
Igaunija pastiprina kontroli pār robežu ar Latviju
"Ceļā no Pērnavas, netālu no Merjamā, viņi pamanīja cilvēku, kas gulēja ceļa malā. Viņi apstājās, izkāpa no mašīnas, piegāja pie guļoša vīrieša un pamodināja viņu," raksta Rijtels fonda Facebook lapā.
Pēc sievietes teiktā, jaunais cilvēks nebija reibumā. Viņš pastāstīja, ka nolēmis doties uz Rīgu kājām, jo neviens nevēlējās viņu atvest Covid-19 baiļu dēļ, taču viņš bija tik noguris, ka pa ceļam aizmiga.
Marija un Aleksandrs iesēdināja puisi mašīnā un nogādāja līdz pirmajai degvielas uzpildes stacijai, kur nopirka viņam ēdienu, bet pēc tam vienojās ar šoferi no Latvijas, kurš piekrita aizvest Ričardu uz Rīgu.
Rijtels piezvanīja Ričardam, un izrādījās, ka jaunietis jau veiksmīgi atgriezies mājās.
"Ja mēs visi rūpēsimies par mūsu tuvākajiem un sniegsim palīdzību tiem, kuriem tā ir vajadzīga, tad pasaule mums apkārt kļūs daudz labāka. Paldies, Marija un Aleksandr!" uzrakstīja fonda vadītājs Facebook.
Ziņu lente
0