Latvijā

Sabiedriskā transporta pieturvietas Rīgā tiks aprīkotas ar dizaina nojumēm

Автобус - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas iedzīvotāji gaidīs sabiedrisko transportu pieturvietās ar nojumēm, kuru projekts maksā 6500 eiro
RĪGA, 12. jūlijs - Sputnik. Kad no Rīgas pavasarī pazuda sabiedriskā transporta pieturvietas, rīdziniekiem paskaidroja, ka tas viss ir viņu pašu labā. Pilsētā plānots uzstādīt jaunas pieturvietu nojumes - skaistas un komfortablas.
2021. gada beigās darba grupa Rīgas domē vienojās uzstādīt pieturvietās 100 nojumes. Tika noteikti pamatprincipi tehniskās specifikācijas izstrādei, prioritārie uzdevumi un kompetenču sadale.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Pētījums: starp Baltijas valstu galvaspilsētām Rīga ir dārgākā
Tiek plānots, ka novecojušās pieturvietas tiks nomainītas visā pilsētā. Turklāt jaunā dizaina nojumes vēlas uzstādīt pat tur, kur agrāk nebija nekādu nojumju.
Tika veikta cenu aptauja un saņemti trīs pieteikumi nojumes dizaina izstrādei. Par labāko tika atzīts sertificēta arhitekta Bisenieka pārstāvētās SIA "Valgude" piedāvājums, raksta Press.lv.
Nojumju projekts izmaksās 6500 eiro. Paredzēts, ka visi labiekārtojuma elementi tiks veidoti vienotā stilā, atspoguļojot Rīgas pilsētas identitāti.
Elementu dizainam būs jābūt lakoniskam, mūsdienīgam un iederīgam pilsētvidē, vienlaikus popularizējot sabiedriskā transporta lietošanu, padarot to ērtāku un patīkamāku pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.
Автомобильный рынок - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Izpirkuši kurjeri: kāpēc Latvijā vairs nav lētu automobiļu
Turklāt plānots, ka pieturu dizains nedrīkst konkurēt ar vēsturisko mantojumu un tiešā tuvumā esošiem arhitektūras pieminekļiem, novēršot uzmanību no tiem.
Iepriekš Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis stāstīja, ka Rīgā lielākā daļa pieturvietu nojumju tika uzstādīta vēl padomju laikos un tagad ir tehniski un morāli novecojusi.
Ziņu lente
0