Latvijā

Pēc Viļņas piemēra: vai Rīgas iekšpagalmos būs maksas autostāvvietas

Рига, парковка у Музея оккупации  - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau šajā rudenī Viļņā par stāvvietām dzīvojamo māju iekšpagalmos var būt noteikta maksa; paredzams, ka ģimenes, kurām pieder vairāk par vienu automašīnu, maksās 5 eiro mēnesī.
RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Viļņas vadība izskata iespēju organizēt maksas stāvvietu ierīkošanu dzīvojamo māju iekšpagalmos. LTV7 Krievu apraides žurnālisti nolēma noskaidrot, vai šāda iniciatīva iespējama Rīgā, raksta Lsm.lv.
Lietuvas galvaspilsētas vadība plāno, ka vienu mašīnu savas mājas pagalmā ģimene varēs novietot bez maksas, bet par otro jau būs jāmaksā 5 eiro mēnesī. Taču automašīnas novietošana citā pagalmā izmaksās 30 centus stundā. Projekts var būt realizēts jau 2021. gada rudenī, pašlaik tas atrodas izskatīšanā.
Автомобили - Sputnik Latvija, 1920, 14.01.2021
Labāk vēlu nekā nekad: Rīgā parādīsies stāvparki
Rīgas dome arī izskata dažādus pilsētas mobilitātes attīstības variantus. Kā paziņoja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks, maksas autostāvvietas iekšpagalmos var iekļautas darbā kārtībā.
"Man nav ne jausmas par juridisko sistēmu Viļņā, bet mums ir daudz tādu iekšpagalmu, kas pieder iedzīvotājiem, kuri tur dzīvo. Un principā viņiem pašiem jālemj par šo jautājumu: vai viņi grib vairāk mašīnu vai zaļumu, vai bērnu rotaļu laukumu," Pulks paziņoja.
Patlaban māju iedzīvotāji, savācot nepieciešamo parakstu skaitu, var aizliegt novietot svešas automašīnas savā pagalmā.
Ziņu lente
0