Pasaulē

Iespējams, būs nepieciešama trešā deva: Pfizer vērsies pie ASV valdības ar priekšlikumu

© AP Photo / Paul ZinkenВакцина "Pfizer"
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kompānijas Pfizer speciālistu domām, lielākajai efektivitātei var būt nepieciešama trešā vakcīnas deva.
RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Kompānija Pfizer sniegs ASV valdībai datus par trešās vakcīnas pret Covid-19 nepieciešamību, raksta Bb.lv, atsaucoties uz The Washington Post.
Paredzams, par šo tiks paziņots otrdien, 13. jūlijā, tikšanas laikā ar attiecīgo iestāžu vadītājiem. Papildu deva, kas varētu tikt iepotēta sešus mēnešus pēc vakcinācijas, ļaušot izstrādāt 5-10 reizes vairāk antivielu nekā divas standarta devas, apgalvo Pfizer pētnieki.
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Pasaulē
Koronavīruss atradis iespēju apiet antivielas
Tāpat uzņēmumā pauda bažas par vakcīnas efektivitātes samazināšanu pret saslimstību, turklāt tās efektivitāte pret smagu slimības gaitu paliek augsta.
Patlaban ASV medicīnas iestādes uzskata, ka vakcinētājiem pagaidām nav nepieciešama trešā vakcīnas deva, taču piekrita mainīt savu nostāju pietiekamu pierādījumu gadījumā. Turklāt ierēdņi brīdina, ka aicinājumi atkārtotai vakcinācijai var samazināt iedzīvotāju uzticības līmeni vakcīnai.
Jūnija sākumā Rokfellera universitātes zinātnieki noskaidroja, ka savlaicīgas esošo vakcīnu papildu devas ir labākais veids, kā nodrošināt papildu aizsardzību cilvēkiem, kuri nebija izslimojuši Covid-19.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
Vašingtonas Universitātes un Sanfrancisko laboratorijas "Vir Biotechnology" zinātnieki paziņoja par vēl vienu, koronavīrusa mutāciju. Šis Kalifornijas paveids samazina esošo vakcīnu efektivitāti līdz 50-70 procentiem.
Šīm vīrusam izdodas neitralizēt antivielas, kas veidojas pēc Pfizer un Moderna vakcīnām. Turklāt tiek apdraudētas antivielas, kas veidojas pēc dabīgi izslimotas Covid-19.
Ziņu lente
0