Covid-19 pandēmija Latvijā ir beigusies? Rīgā demontēta ārsta statuja

© Sputnik / Sergey MelkonovBaltā halāta tērptā milzīgā mediķa statuja
Baltā halāta tērptā milzīgā mediķa statuja  - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltā halāta tērptā milzīgā mediķa statuja tika demontēta un aizvesta nezināmā virzienā.
RĪGA, 11. jūlijs - Sputnik. Pērnā gada vasarā Rīgā pateicībā ārstiem par viņu pašaizliedzīgo darbu pandēmijas lakā uzstādīja sešus metrus augstu mediķa statuju – tā bija tērpta baltā halātā, maskā un ar stetoskopu. Toties 2021. gada vasarā monumentu demontēja, iekrāva kravas automašīnā un aizveda nezināmā virzienā.
Skulptūra vija uzstādīta netālu no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Piektdien to novāca. Aculiecinieki publicēja dažus kadrus no notikuma vietas sociālajos tīklos.
"RIP" – tā fotogrāfiju parakstīja viens no lietotājiem. Patiešām, mediķa skulptūra uz kravas platformas izskatās visnotaļ izteiksmīgi.
Citi lasītāji sāka ironizēt. "COVID-19?" izteica pieņēmumu viens no komentētājiem. Cits pieļāva, ka, iespējams, pandēmija ir beigusies. Vēl viens komentētājs izteicās, ka piemineklis tiek vests uz vakcināciju.
Atgādināsim, ka skulptūru ar nosaukumu "Mediķi pasaulei", kuras ideja pieder Aigaram Bikšem – vienam no izcilākajiem skulptoriem Latvijā, LMA profesoram, uzstādīja pateicībā ārstiem un medicīnas personālam par pašaizliedzīgo darbu epidēmijas laikā.
Ārste Annalīza Malara strādā Sanmateo slimnīcā Pavija. Viņa diagnosticēja Covid-19 pirmajam pacientam Itālijā 2020. gada 20. februārī  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
Foto
Varones baltos halātos: visu cieņu sievietēm-mediķēm 8. marta gaidās
Ārsta statuja Rīgā pacēlās vienīgi uz privātu ziedojumu rēķina. Monumenta tapšanai netika ņemts neviens cents no valsts kases.
Monuments tapis no plastmasas, izmantojot 3D tehnoloģijas, un darbs pie tā ilga tikai divarpus mēnešus – to var uzskatīt par neticami īsu termiņu.
Ziņu lente
0