Pasaulē

Amerikāņu pulkvedis pareģo NATO sabrukumu Krievijas uzbrukuma rezultātā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasMilitārās mācības
Militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu atvaļinātais GKS pulkvedis paskaidroja, kāpēc NATO cietīs satriecošu sakāvi karā ar Krieviju un Ķīnu.
RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. ASV Gaisa kara spēku atvaļinātais pulkvedis Marks Gancingers paskaidroja, kāpēc NATO cietīs satriecošu sakāvi karā ar Krieviju un Ķīnu. Savu viedokli viņš atklāja rakstā, ko publicēja Defense News.
Самолет F-15E Strike Eagle во время воздушной дозаправки в Сирии - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2021
Viedoklis
Dubulti standarti: mācības Krievijā – slikti, manevri Baltijā – normāla lieta
Oficieris konstatēja, ka ASV Aizsardzības ministrija izvēlējusies nepareizu bruņoto spēku attīstības kursu. Pentagons, saskaņā ar frāzi "kvalitāte pār kvantitāti", samazina armijas skaitu un cer, ka jaunās tehnoloģijas cels tās cīņasspēju. 30 gadu laikā Pentagons ir "grāvis, lai būvētu". Tagad ASV nepietiks spēku, lai atvairītu spēku ziņā līdzīga sāncenša uzbrukumu lielā attālumā, apturētu kodoluzbrukumu un aizsargātu valsts teritoriju, uzskata speciālists.
Lai gūtu panākumus karā ar Krieviju un Ķīnu valstij būs vajadzīga armija, kas spēj nodrošināt liela mēroga precīzu triecienu un turpināt uzbrukumu pretinieka teritorijas dziļumā. Tam visam jānotiek dažu stundu laikā, citādi Vašingtonas sāncenši ātri ieņems Baltiju un Taivānu, raksta Gancingers. Uz tādu globālu izaicinājumu operatīvi reaģēt varēs tikai aviācija – bumbvedēji un piektās paaudzes iznīcinātāji.
Pulkvedis precizēja: kopš aukstā kara laikiem 66% ASV Gaisa spēku bumbvedēju ir nogādāti izgāztuvēs.
"Mūsu Gaisa kara spēku varenība tagad sasniedz tikai pusi no tās, kas sakāva Irākas armiju 1991. gadā," pulkveža teikto citēja RIA Novosti.
Истребители McDonnell Douglas F-15 Eagle ВВС США  - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2021
Viedoklis
"Pavisam citas iespējas": ko ASV vēlas izmantot cīņām gaisā
Tagadējās 140 lidmašīnas B-1, B-2 un B-52 var veikt 30 trieciena izlidojumus dienā. Pie tam operācijas "Tuksneša vētra" laikā (daudznacionālo spēku operācija ar mērķi atbrīvot Kuveitu un sakaut Irākas armiju) tikai bumbvedēji B-52 vidēji 50 reizes dienā devās izpildīt uzdevumus.
Ar šiem spēkiem nepietiks sekmīgam karam ar vadošajām armijām uz planētas, uzsvēra eksperts. Ja Ķīna un Krievija vienlaikus uzbruks Taivānai un Baltijas valstīm, bet amerikāņu spēki nespēs nekavējoties dot spēcīgu atbildi, tas kaitīgi ietekmēs ASV, novedīs valsti līdz otršķirīgas militāras valsts līmenim, kā arī sagraus NATO, secināja Gancingers.
Ziņu lente
0