Pasaulē

Koronavīruss atradis iespēju apiet antivielas

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasVakcinācija pret Covid-19
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki brīdina, ka koronavīrusa jaunā mutācija atradusi iespēju apiet antivielas.
RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Kalifornijas štatā (ASV) reģistrētā koronavīrusa mutācija "epsilon" iemācījusies apiet antivielas. Vašingtonas universitātes un laboratorijas "Vir Biotechnology" zinātnieku pētījums publicēts žurnālā Science, vēsta RIA Novosti.
Jaunajā SARS-CoV-2 paveida speciālisti atraduši trīs izmaiņas kritiski svarīgos savienotājolbaltumvielas iecirkņos, ko vīruss izmanto, lai savienotos ar angiotenzīnu konvertējošo enzīmu (AKE) uz šūnas virsmas. Viena no šīm mutācijām ietekmējusi koronavīrusa "dzeloņa" receptorsaistošo zonu.
Sikspārnis - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Pasaulē
Krievijā publiskota jauna versija par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi
Abas pārējās rekonstruējušas savienotājolbaltumvielas domēna N-gala daļu, vēsta žurnāls Science. Pateicoties šīm metamorfozēm, Covid-10 "iemācījies" neitralizēt monoklonālās antivielas, ko organisms izstrādā pēc vakcinācijas ar Pfizer un Moderna preparātiem.
Ar tādu pašu metodi paveida "epsilon" savienotājolbaltumvielas mutācijas apiet dabiskās antivielas, kas veidojas organismā pēc inficēšanās ar Covid-19, apgalvo zinātnieki.
Speciālisti vērtē, ka Pfizer un Moderna preparātu efektivitāte pret SARS-CoV-2 Kalifornijas variantu samazinājusies par 50-70%.
Ziņu lente
0