Latvijā

Ušakovs: Rīgas mērs pārvilcis krustu pāri tūristiem un investīcijām no Krievijas

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие кинотеатра на открытом воздухе Splendid Garden в Риге
Открытие кинотеатра на открытом воздухе Splendid Garden в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis pārvelk krustu pāri visiem tūristiem un investīcijām no Krievijas pēc incidenta ar karogiem Pasaules čempionāta hokejā laikā, uzskata Nils Ušakovs.
RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs asi kritizēja pašreizējo Rīgas mēru Mārtiņu Staķi par Krievijas karoga noņemšanu Pasaules čempionāta hokejā laikā. Ušakovs norādīja, ka tāds solis pārvelk krustu pāri visiem tūristiem un investīcijām no Krievijas.
"Man ir ļoti grūti nepiekrist tagadējam mēram Staķim par to, ka viņam pietiek darba Rīgā. Visi taču ir "par", darba viņam vajadzētu būt pietiekami. Tikai man šķiet, ka rīdzinieku viedoklis par to, ko tas nozīmē – strādāt – mazliet atšķiras no tagadējā mēra domām.
Отдыхающие на пляже испанского города Салоу - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Eiropiešiem jau šovasar sola atcelt ceļošanas ierobežojumus
Nav svarīgi, vai Staķis plānoja apmeklēt Maskavu, Sarkano laukumu vai CUV. Lieta tāda, ka pateicoties savam nevaldāmajam priekam par iespēju sēdēt mēra krēslā, Staķis tagad pārvelk krustu pāri visiem tūristiem un investīcijām no Krievijas. Taču, kā mēs noprotam, Staķa visumā stabiņi vienmēr būs svarīgāki nekā ekonomika.
Ak jā, vēl viena nianse jautājumā par Krievijas karoga nomainīšanu pret olimpisko, kā dēļ izcēlās viss skandāls, - atsauksim atmiņā hronoloģiju. Vispirms izcēlās neliels vietējs skandāls – nacionālisti sāka bļaustīties par to, ka Rīgas ielās Pasaules čempionāta hokejā ietvaros līdz ar visiem pārējiem karogiem izkārti Krievijas karogi. Lai arī patiesībā kopš paša sākuma vajadzēja karāties olimpiskajiem karogiem, ņemot vērā sankcijas pret Krievijas izlasi. Taču toreiz paziņoja, ka Rīgas domes (!) atbilstošais departaments saskaņojis Krievijas karogus pilsētā. Ziniet, vienu brīdi par parādījās cerība uz kaut kādu veselo saprātu. Tikai ne uz ilgu laiku.
Skraidīt pa pilsētu un mainīt karogus starptautisku sacensību laikā nav īsti labs stils mēram. Mainīt karogus, ko nesen izkārusi tava paša dome – tas vai nu ir kārtējais elements šovā "Rīgas atiestatīšana", vai Staķis jau vienkārši gatavojas Saeimas vēlēšanām un evakuācijai no domes," Ušakovs pastāstīja savā lapā Facebook.
Rīgas dome izraisīja "karogu karu" hokeja čempionāta laikā, kas aizritēja Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam. Staķis kopā ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču nomainīja Baltkrievijas karogu pret valsts opozīcijas izmantoto baltsarkanbalto karogu. Pēc Starptautiskās hokeja federācijas lūguma piekārt Baltkrievijas oficiālo karogu vai noņemt pasaules čempionāta un federācijas karogus Staķis atteicās novākt baltkrievu opozīcijas simbolu, noņēma federācija karogus un Krievijas karoga vietā piekāra Krievija Olimpiskās komitejas karogu.
Rezultātā Krievija aizliedza iebraukšanu Rīgas mēram Mārtiņam Staķim.
Гостиница Bel Azur Hotel в Хаммамете - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2021
Viedoklis
Tukša sezona: Krievijas dēļ Eiropa zaudējusi miljardiem eiro
Ziņu lente
0