Baltijā

Krievijas lidmašīna "izgaiņājusi" preses konferenci NATO bāzē Lietuvā

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānijas mediji vēsta, ka svarīgu pasākumu Ziemeļatlantijas alianses militārajā objektā izjaukusi Krievijas lidmašīna.
RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas un Spānijas premjerministra Pedro Sančesa kopīgo preses konferenci NATO aviobāzē Šauļos nācies atlikt, ņemot vērā iznīcinātāju steidzamu izlidošanu Krievijas lidmašīnas pārtveršanai, vēsta Sputnik Meedia.
Spāņu izdevums El Mundo stāsta, ka Nausēdas un Sančesa preses konference organizēta vietā no angāriem, kurā stāvēja darbam gatavais Eurofighter. Ziņots, ka pēkšņi izsludināta trauksme un iznīcinātājs bija spiests steidzami pamest aviobāzi.
Многоцелевой истребитель Су-30 пилотажной группы Соколы России - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Viedoklis
"Suškas" izklaidējas. Virs Baltijas pirmo reizi satikušies Su-30 un F-35
El Mundo precizēja, ka trauksmes iemesls bija krievijas lidmašīna, kas lidoja virs Baltijas jūras ar izslēgtu transponderi – tā pārtveršanai no aviobāzes pacēlās pāris Eurofighter no NATO gaisa policijas spēku sastāva.
Vēlāk Gitans Nausēda publicēja savā lapā Twitter video ierakstu – tajā redzams brīdis, kurā preses konference tika pārtraukta. Krievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka divi bumbvedēji Su-24 pildījuši ieplānotu mācību lidojumu virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem un nav pārkāpuši nevienas valsts robežas. Viļņa, Rīga un Tallina regulāri ziņo par Krievijas lidmašīnām, kas it kā iebrūkot Baltijas valstu gaisa telpā. Piemēram, 15. jūnijā Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests ziņoja, ka divi Krievijas Su-35 it kā pārkāpuši valsts gaisa telpas robežas.
Krievijas AM informāciju noraidīja.
"Divas Krievijas GKS lidmašīnas Su-35 izpildīja ieplānotu lidojumu Baltijas jūras neitrālajos ūdeņos. Lidojums notika atbilstoši stingri nospraustam maršrutam," informēja resors.
bumbvedējs B-52 - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
Krievijas vēstniecība ASV pārmet NATO provokācijas mācību "Baltops" laikā
Krievijas militārpersonas apliecināja, ka valsts kara aviācijas lidojumi notiek atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem – citu valstu robežas netiek pārkāptas.
Ziņu lente
0