Politika

Lavrovs informēja par situācijas strauju pasliktināšanos Afganistānā

© AP Photo / AnonymousБоевики радикального движения "Талибан" в Афганистане
Боевики радикального движения Талибан в Афганистане
 - Sputnik Latvija, 1920, 08.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka stāvoklis Afganistānā strauji pasliktinās, cita starpā arī amerikāņu un citu NATO spēku steidzīgās izvešanas kontekstā.
RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. situācija Afganistānā strauji pasliktinās, konstatēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs preses konferencē pēc tikšanās ar Laosas ārlietu ministru, vēsta RIA Novosti.
"Mēs vērīgi sekojam notikumiem Afganistānā, kur vērojama strauja situācijas pasliktināšanās, cita starpā arī amerikāņu un citu NATO spēku steidzīgās izvešanas kontekstā," norādīja ministrs.
Viņš atzīmēja, ka Vladimirs Putins nesen pa tālruni sarunājās ar Tadžikistānas un uzbekistānas līderiem, kā arī sazinās ar citu Centrālāzijas republiku līderiem.
Lavrovs uzsvēra, ka Maskava darīs visu iespējamo, lai pieliktu punktu jebkādai agresijai pret sabiedrotajiem KDLO, un izmantos savu armijas bāzi uz Tadžikistānas un Afganistānas robežas.
Radikālās kustības Taliban kaujinieki Afganistānā
 - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Viedoklis
"Amerikāņi aiziet, pasaule drīz nodrebēs": kas sācies Afganistānā
Iepriekš KDLO sekretariāta pārstāvji apmeklēja robežu, novērtēja situāciju un ziņos par to organizācijas pastāvīgajai padomei.
Afganistānā turpinās valdības spēku konfrontācija ar radikālās kustības "Taliban"* kaujiniekiem, kuri ieņēmuši vērā ņemamas teritorijas lauku rajonos un dodas uzbrukumā lielpilsētām. Nestabilitāte pieaug, ņemot vērā ASV solījumus izvest visu militāro kontingentu līdz 11. septembrim.
2020. gadā Vašingtona un "Taliban"* pārstāvji parakstīja pirmo mierlīgumu vairāk nekā 18 kara gadu laikā. Tas paredz ārvalstu kontingenta aiziešanu, gūstekņu apmaiņu un Afganistānas iekšējā dialoga sākumu.
Армия США во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Pentagons atdod "Bagramas" aviobāzi: vai sabiedrotie paspēs pamest Afganistānu?
Iepriekš Sputnik Tadžikistāna informēja, ka pēdējo divu nedēļu laikā no Afganistānas pāri robežai pārgājuši aptuveni 1,5 tūkstoši afgāņu valdības karavīru – no Afganistānas viņus padzen talibi.
* Krievijā aizliegtā teroristiskā organizācija
Ziņu lente
0