Latvijā

No šodienas kafejnīcu un restorānu terasēs tagad var sēdēt visu diennakti

© Sputnik / Динара НикифороваЛетняя терраса Veranda на 10-м этаже Islande
Летняя терраса Veranda на 10-м этаже Islande - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No trešdienas, 7. jūlija, kafejnīcas, bāru un restorānu āra terases var strādāt bez darbalaika ierobežojuma.
RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Saeima atcēla noteikumus, kas noteica darba laika ierobežojumu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai ārtelpās, raksta Lsm.lv. Iepriekš kafejnīcas, restorāni un bāri varēja apkalpot klientus terasēs tikai no plkst. 6.00 līdz pusnaktij.
Sākot ar šodienu, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi varēs uzņemt viesus āra terasēs jebkurā laikā.
Шеф-повар рижского рыбного ресторана Le Dome Сергей Шипоров и его угощения - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Latvijā
Katastrofa Latvijas restorānos un bāros: trūkst pavāru un viesmīļu
No 7. maija Latvijā kafejnīcām, restorāniem un bāriem tika atļauts apkalpot klientus terasēs. No 15. jūnija Latvijas valdība atļāva sniegt iekštelpās pakalpojumus personām ar digitālo Covid-19 sertifikātu. Pie viena galdiņa var atrasties līdz četrām pilngadīgām personām no divām mājsaimniecībām, neskaitot bērnus. Kopumā pie galdiņa nevar atrasties vairāk nekā desmit personu. Ir jānodrošina vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošām personām un jādezinficē galdiņi pēc katras ēdienreizes.
Tāpat telpās jānodrošina ventilācija vai regulāra vēdināšana, bet katram apmeklētājam individuāli jāizsniedz galda piederumi, trauku komplekti un salvetes. Kafejnīcu un restorānu telpās apmeklētājiem jāvalkā maskas, izņemot laiku, kad viņi sēž pie galdiņa.
Ziņu lente
0