Latvijā

Neviens pilnībā vakcinēts cilvēks Latvijā nav miris no Covid-19

© Youtube / Slimību profilakses un kontroles centrs Директор департамента анализа рисков и профилактики инфекционных заболеваний Центра профилактики и контроля заболеваний (SPKC) Юрий Перевощиков
Директор департамента анализа рисков и профилактики инфекционных заболеваний Центра профилактики и контроля заболеваний (SPKC) Юрий Перевощиков - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav konstatēts neviens gadījums, kad pilnībā vakcinēts cilvēks būtu hospitalizēts ar smagām komplikācijām.
RĪGA, 7. jūlijā - Sputnik. Pusgada laikā no vakcinācijas pret Covid-19 sākuma Latvijā neviens pilnībā vakcinēts pacients, nav pārslimojis koronavīrusu smagā formā vai miris no tā, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs preses konferencē.
Viņš pastāstīja, ka no 11 440 līdz šim hospitalizētājiem pacientiem 97% nebija vakcinēti pret Covid-19, bet vēl 3% bija saņēmuši tikai vienu vakcīnas devu.
Vēl trīs gadījumos cilvēkus hospitalizēja citu iemeslu dēļ, bet infekcija bija atklāta, tikai veicot pārbaudi pirms uzņemšanas slimnīcā. Nav konstatēts neviens gadījums, kad pilnībā vakcinētais pacients ir nokļuvis stacionārā ar smagām komplikācijām.
Šī gada sešos mēnešos bija vienīgais gadījums, kad nomira cilvēks, kurš bija pilnībā noslēdzis vakcinēšanās procesu. Tas bija pacients vecumā virs 80 gadiem, bez Covid-19 simptomiem, turklāt nāvi izraisījušas citas slimības.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
Kas attiecas uz 322 pacientiem, kuri bija saņēmuši vienu vakcīnas devu un vēlāk nomira, jāatceras, ka viena vakcīnas deva nenodrošina pietiekamu aizsardzību pret smagu slimības gaitu, īpaši vecākā gadagājuma cilvēkiem.
"Faktiski mēs pa šo laika periodu neredzējām nevienu mirušu pacientu, kuram būtu pabeigts vakcinācijas kurss un kurš būtu Covid-19 infekcijas gadījumā smagi saslimis un miris," uzsvēra Perevoščikovs.
Līdz šīm vienu Covid-19 vakcīnas devu Latvijā saņēmuši 607 317 cilvēki, 570 917 cilvēki pilnībā ir pabeiguši vakcinācijas procesu. Tas ir attiecīgi 32,17% un 30,25% Latvijas iedzīvotāju.
Ziņu lente
0