Politika

Lavrovs ieteica ASV atteikties dialoga ar Krieviju no spēka pozīcijas

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Putins skaidri lika saprast, ka rezultāts visos virzienos ir iespējams, vienīgi atrodot savstarpēji pieņemamu interešu līdzsvaru, ievērojot paritātes principu.
RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Vašingtonai jāsaprot, ka dialoga mēģinājumi ar Maskavu no spēka pozīcijas cietīs neveiksmi, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs, intervijā Indonēzijas laikrakstam "Rakyat Merdeka", vēsta RIA Novosti.
"Uz nedraudzīgu rīcību mēs atbildēsim stingri un apņēmīgi," norādīja ministrs.
Pēc Lavrova vārdiem, Ženēvas samitā Vladimirs Putins skaidri lika saprast, ka rezultāts visos virzienos ir iespējams, vienīgi atrodot savstarpēji pieņemamu interešu līdzsvaru, ievērojot paritātes principu. Sarunu laikā iebildumi neizskanēja, taču Vašingtona nekavējoties "ar divkāršu spēku ķērusies pie iepriekšējām "notācijām", kā arī sākusi izvirzīt Krievijai prasības, pastāstīja diplomāts.
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Politika
Neredzēts Krievijai naidīgs noskaņojums: NATO atsakās no dialoga ar KF
ASV un Krievijas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Putina pirmā tikšanās notika 16. jūnijā Ženēvā. Abas puses atzīmēja, ka tā noritēja ļoti konstruktīvi: valstu vadītājiem sakrita viedokļi par dažiem jautājumiem, tāpat viņi vienojās uzsākt konsultācijas par stratēģisko stabilitāti.
Ziņu lente
0