Politika

Labāk nelīst: KF Ārlietu ministrija vērsās pie provokāciju cienītājiem Rietumos.

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков
Заместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava ir gatava dot pretsparu jebkuram avantūristam, un labāk būtu atstāt Melno jūru mierā, brīdināja Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.
RĪGA, 7. jūlijs - Sputnik. Visiem interesentiem, kuri vēlas izprovocēt Maskavu, labāk "nelīst" pāri Krievijas robežai - ikvienam tiks dots pretspars, paziņoja Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.
Intervijā žurnālam "Meždunarodnaja žizņ" Rjabkovs skara incidentu ar britu eskadras kuģi "Defender", kurš jūnija beigās pārkāpis Krievijas Federācijas robežu. 23. jūnijā Lielbritānijas eskadras kuģis "Defender" šķērsojis Krievijas robežu un par trim kilometriem iegājis tās teritoriālajos ūdeņos pie Fiolenta raga. Melnās jūras flote un aviācija kopējiem spēkiem padzina pārkāpēju. Maskava uzskata incidentu par starptautisko normu pārkāpumu un rupju provokāciju no Rietumu puses.
Инцидент с британским эсминцем Defender в Черном море - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Pasaulē
Forbes saskatījušas Krievijas darbībās ļaunu zīmi Lielbritānijai
"Tas ir nopietns jautājums, spēka pielietošana pret valsts robežas pārkāpēju vienmēr ir politiska lēmuma jautājums, un tas, kas izskanējis prezidenta tiešās līnijas laikā, signalizējis par šīs lietas nopietnību. Es domāju, ka Londonā pirmām kārtām pievērsa uzmanību šim signālam, nevis citiem vērtējumiem un apsvērumiem, kas iepriekš tika izteikti darba līmenī," norāda Rjabkovs.
Diplomāts paskaidroja, ka šīs problēmas būtība ir Lielbritānijas un ASV centieni izdabāt Kijevai pat situācijās, kas var beigties ar konfliktu, bet šīs tēmas augstais konflikta līmenis ir saprotams visiem.
"Ņemot vērā tik acīmredzamu dispozīciju, kad runa ir par valsts robežas pārkāpšanu ar tādu ieganstu, ka šī teritorija nepiederot RF, kā to apgalvo Vašingtona un Londona, vienkārši tiek apliecināts, ka cilvēki, kas nodarbojas ar šāda veida lietām, ir provokatori. Neatkarīgi no tā, ko viņi raksta savās vizītkartītēs, kādus amatus viņi ieņem," uzsvēra Rjabkovs.
"Ar provokatoriem ir jārunā maksimāli tieši, atklāti skaidrojot, ka nākamreiz viņiem labāk būtu atstāt malā savas provokācijas un nelīst. Vienkārši nelīst, jo te viņi dabūs pa mici."
Sergejs Rjabkovs
KF ārlietu ministra vietnieks
Rjabkovs uzsvēra, ka konfliktu riski šādu provokāciju rezultātā var vēl vairāk palielināties.
"Melnā jūra nav tā vieta, kur šāda veida spēles ir pieļaujamas... Maskava ir gatava dot pretsparu jebkuram avantūristam. Mēs tā nedarīsim, bet mēs varam uzbrukt. Brīdinām, ka labāk atstāt Melno jūru mierā un neķerties klāt revanšistu noskaņu kurināšanai, ar ko nodarbojas ievērojama Kijevas politiskas elites daļa," noslēgumā teica Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks.
Британский эсминец Defender - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Politika
NATO atteikusies aiziet no Melnās jūras pēc incidenta ar Defender
Lielbritānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Krievija esot rīkojusi Melnajā jūrā šaušanas mācības, par ko iepriekš esot brīdinājusi "jūras kopienu". Tomēr žurnālists, kas atradās uz britu eskadras kuģa klāja, apstiprināja, ka "Defender" apzināti iebraucis Krievijas teritoriālajos ūdeņos.
Ziņu lente
0