Latvijā

Bez Covid-19 sertifikāta varēs atlaist

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devējam būs tiesības atlaist darbinieku, kurš nav ieguvis Covid-19 sertifikātu līdz 15. septembrim, vienojās Ministru kabinets.
RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Latvijas Ministru kabinets pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru darba devēji varēs atlaist darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim neiegūs Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas faktu. Tāpat nolemts, ka vakcinēšanās būs obligāta ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības un citās iestādēs, ziņo Press.lv.
Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju, Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz 14. jūlijam jāsagatavo grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.
Вакцинация в латвийской армии - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Latvijā
Loterija vakcinētājiem: ministri izskatīs vakcinācijas veicināšanas metodes
Dokumentam jāparedz darba devēja pienākums ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs nodrošināt epidemioloģiski drošus pakalpojumus (pakalpojuma sniedzējam būs jāiegūst vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts).
Saskaņā ar likumprojektu valstij un pašvaldībām ir pienākums sniegt klātienē tikai epidemioloģiski drošus pakalpojumus, vienlaikus paredzot iespēju personām, kurām nav Covid-19 sertifikāta, saņemt klātienē tikai tos pakalpojumus, kurus nav iespējams saņemt neklātienē.
Tāpat likuma grozījumiem jāparedz darba devējam tiesības pieprasīt Covid-19 sertifikātu nodarbinātajiem, kuri pilda darba pienākumus, kas saistīti ar palielinātu risku inficēt citus. Sertifikāts būs nepieciešams darbiniekiem, kuri pakalpojumus sniedz klātienē valsts un pašvaldību iestādēs vai kuru darba pienākumi ir kritiski iestādes vai uzņēmuma darbības nepārtrauktības nodrošināšanai.
Ziņu lente
0