Krievijā

Maskavā sākās "Sputnik V" klīniskais pētījums pusaudžiem

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasАмпулы с российской вакциной "Гам-КОВИД-Вак" ("Спутник V")
Ампулы с российской вакциной Гам-КОВИД-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava kopā ar Gamaleja vārdā nosaukto centru sāka "Sputnik V" klīnisko pētījumu 12-17 gadu vecuma pusaudžiem, informēja pilsētas mēra vietniece Anastasija Rakova.
RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Pirmā un otrā izmēģinājumu fāze notiek divās bērnu slimnīcās.
"Izmēģinājumiem mēs jau esam atlasījuši plānoto dalībnieku skaitu – 100 cilvēkus. Šodien sākusies pirmo brīvprātīgo medicīniskā izmeklēšana, kurā obligāti ietilpst PCR tests," stāsta mēra vietniece.
Imunizāciju veic ar "Sputnik V" preparātu, ko jau izmanto cilvēkiem, kuri ir vecāki par 18 gadiem, taču mazākā dozēšanā. Pētījums tiks veikts viena gada garumā ārstu uzraudzībā.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
"Pēc pirmā un otrā komponenta ieviešanas trīs dienas pusaudži pavadīs izolētā palātā, kur viņus vēlreiz apskatīs pirms un pēc vakcinācijas, kā arī vēros viņu pašsajūtu. Pēc tam viņiem vēl būs vairākas reizes jāapmeklē slimnīca analīžu nodošanai," piebilda Rakova.
Bērniem tāpat būs jāaizpilda pašnovērošanas dienasgrāmata mobilajā aplikācijā, turklāt mediķi kontrolēs viņu stāvokli pa tālruni.
Pētījumā piedalās pusaudži, kuri iepriekš nav izslimojuši Covid-19, kuriem nav pretindikāciju preparātam vai citu medicīnisku ierobežojumu. Nedrīkst vakcinēties, ja divas nedēļas pirms imunizācijas cilvēks ir izslimojis elpceļu vīrusu infekciju vai veicis citu vakcināciju ātrāk nekā pirms 30 dienām.
Trešā testēšanas fāze notiks Maskavas bērnu poliklīnikās: tajā piedalīsies 250 cilvēki, to atlase sāksies šī gada vasaras beigās. Pēc pētījuma rezultātiem tiks pieņemts lēmums par pusaudžu iekļaušanu vakcinācijas pret Covid-19 programmā.
Летучая мышь - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Indijā atrasts viens no visbīstamākajiem vīrusiem
Krievijas Veselības ministrija reģistrēja "Sputnik V" pērnā gada augustā. Vakcīnu izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs uz labi izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusu vektoru platformas.
Publikācija autoritatīvajā medicīnas žurnālā The Lancet liecina, ka "Sputnik V" trešajā izmēģinājumu fāzē demonstrēja efektivitāti 91,6% līmenī. Vakcīna pilnībā pasargā no smagas Covid-19 gaitas.
Ziņu lente
0