Latvijā

Satiksmes ministrs saskatījis labumu no Rīgas-Maskavas vilciena atcelšanas

CC BY-SA 3.0 / Philipp Hertzog / Riga centralstationCentrālā stacija Rīgā
Centrālā stacija Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 05.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskie vilcieni bija nerentabli, tāpēc to atcelšana pandēmijas laikā sniedz priekšrocības, uzskata Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Nav domājams, ka pasažieru satiksme starp Krieviju un Latviju tuvākajā laikā atjaunosies, uzskata Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Pie tam viņš ieraudzījis zināmu pozitīvu aspektu faktā, ka vilcienu satiksme starp abām valstīm slēgta – tie nesa zaudējumus, un tagad valstij nevajag finansēt šos maršrutus.
Ministrs atgādināja, ka vilcieni Rīga-Maskava, Rīga-Minska, Rīga-Kijeva un citi starptautiskie reisi atcelti jau kopš pērnā gada marta koronavīrusa epidēmijas dēļ. Latvijas radio 4 ēterā politiķis pauda cerību, ka reiz pandēmija beigsies un starptautiskā vilcienu satiksme atjaunosies, tomēr pagaidām esot grūti teikt, kad tas notikšot.
Пассажиры поезда Киев-Рига выходят из вагона - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2020
Līdz ar kravām pagaisuši arī pasažieri: kas notiks ar vilcienu Rīga-Maskava
Satiksmes ministrs uzskata, ka vilcienu atcelšana nav nekāda traģēdija. No vienas puses, tie ir zaudējumi, bet no otras puses, visi šie starptautiskie vilcieni nav bijuši rentabli. Latvijas dzelzceļš bijis spiests finansēt tos no sava budžeta, tātad zināmas priekšrocības situācija esot radījusi.
Taujāts par vilcieniem un autobusiem uz Krieviju, ministrs godīgi atzina, ka neko labu teikt nevarot, - epidemioloģiskie rādītāji Krievijā visiem redzami. Viņš atgādināja, ka Krievija radot lielākus šķēršļus ceļotājiem nekā Latvija, patlaban Krievijā nokļūt ir grūti, vajadzīgi ļoti īpaši apstākļi, uzsvēra ministrs.
Ziņu lente
0