Pasaulē

Polijas ārlietu ministrs uzskata, ka Vācija ir bezatbildīga attiecībās ar Krieviju

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasCauruļu noliktava gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem
Cauruļu noliktava gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbiem - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas ministrs ir neapmierināts ar Berlīnes darbībām gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbu kontekstā.
RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Polijas ārlietu ministrs Zbigņevs Rau uzskata, ka projekta "Ziemeļu straume 2" noslēgums radīs drošības deficītu NATO austrumu flangā, bet Vācija neapzinās savu atbildību par sadarbību ar "Putina Krieviju", vēsta Sputnik Lietuva.
"Projekta "Ziemeļu straume 2" noslēgšana nozīmē milzīgu drošības deficītu NATO austrumu flangā. Tā novedīs Ukrainu pilnīgā drošības trūkuma stāvoklī. Tāpēc vēršos pie vāciešiem un aicinu apzināties atbildību par lēmumiem, kas saistīti ar "Ziemeļu straumi 2", un darbos, ne tikai vīzijai, piedalīties šī deficīta novēršanā," – Rau rakstu vācu izdevumam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" citēja RIA Novosti.
Pēc politiķa domām, ir svarīgi "vēl aktīvāk nekā līdz šim" aizsargāt NATO austrumu flangu un Ukrainu, ko viņs dēvē par "Krievijas agresijas upuri". "Polija ir gatava ieguldīt savu artavu," atzīmēja ministrs.
Ministrs atgādināja, ka viens no viņa priekšgājējiem reizi norādījis: vācu pasivitāte viņu biedē vairāk nekā vācu spēks.
"Šodien es vairāk baidos, ka Vācijai nepietiek atbildības sajūtas par sekām, ko nes sadarbība ar Putina Krieviju," raksta Rau.
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2021
Viedoklis
Karš par "Ziemeļu straumi 2" tuvojas beigām. Polija ir starp zaudētājiem?
Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā. Jaunais cauruļvads tiks izbūvēts līdzās esošajam - "Ziemeļu straumei". Tas vedīs pa Baltijas jūras dzīlēm un šķērsos Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas un Vācijas teritoriālos ūdeņus vai ekskluzīvās ekonomiskās zonas. Projektā piedalās arī Eiropas valstu kompānijas. Iepriekš "Gazprom" informēja, ka būvdarbus plānots pabeigt 2019.gadā.
Kremlis jau vairākkārt norādījis, ka "Ziemeļu straume 2" ir komerciāls, nevis politisks projekts. Tā mērķis – Eiropas enerģētiskās drošības celšana. Pie tam gāzesvada projekts neparedz Krievijas gāzes tranzīta pārtraukšanu cauri Ukrainai.
Ziņu lente
0