Video

Ceļojums laikā: retromašīnas sacīkstēs Mille Miglia

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijā aizritēja slavenās retromašīnu sacīkstes Mille Miglia. To maršruts ved no Brešijas uz Romu un atpakaļ. Paskatieties skaistāko retroralliju Eiropā.
Senlaicīgās automašīnas ieradušās Romā vēsturisko autosacīkšu Mille Miglia ietvaros.
Retromašīnas brauca pa Via Veneto, piesaistot simtiem automīļotāju Romas ielās. Viens pēc otra tās piebrauca pie skatuves, lai skatītāji varētu labāk apskatīt auto.
Šogad organizatori nolēma mainīt maršutu – pretēji pulksteņrādītāja kustības virzienam pa parasto maršrutu no Brešijas uz Romu un atpakaļ. Sacīkstēs piedalījās 375 senlaicīgas automašīnas.
Mille Miglia ("Tūkstoš jūdzes") ir vēsturiskas sacensības, kas turpinājās no 1927. līdz 1957. gadam ar pārtraukumu Otrā pasaules kar laikā. Sacensības notika uz koplietošanas ceļiem, satiksme pat netika pārtraukta. 1977. gadā tika lemts atjaunot sacensības Mille Miglia Storica (vēsturiskās – red.), un kopš tā laika sacīkstēs var piedalīties vienīgi līdz 1957. gadam ražotās mašīnas.
Noteikumi mainījās – izšķirošais faktors ir nevis maksimālais ātrums, bet gan ātruma režīma ievērošana. Faktiski tā ir retu automašīnu parāde.
Ziņu lente
0