Pasaulē

ASV brīdināja par Krievijas zemūdeņu "velnišķīgo problēmu"

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasPretzemūdeņu patruļas lidmašīna P-8 "Poseidon"
Pretzemūdeņu patruļas lidmašīna P-8 Poseidon - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu analītiķis nācis klajā ar izdevīgu metodi cīņā ar Krievijas zemūdenēm.
RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Krievijas mazpamanāmās zemūdenes nes būtiskus draudus un rada "velnišķīgu problēmu" Rietumiem, paziņoja izdevuma Forbes vecākais analītiķis Lorens Tompsons, vēsta RIA Novosti.
Pēc viņa domām, ASV var piedāvāt Eiropai "lētu metodi", kas ļaušot aizsargāties no Krievijas Jūras kara flotes zemūdenēm.
"Patlaban Baltajam namam ir ne tikai iespēja nostiprināt NATO, bet arī attīstīt nacionālo rūpniecību. (..) Šķiet, šim nolūkam nav vajadzīgi pat jauni līdzekļi no federālā budžeta," atzīmēja Tompsons.
Analītiķis paskaidroja, ka šobrīd Eiropā nav mūsdienīgu iekārtu zemūdeņu identifikācijai. Raksta autors norāda, ka ES izmanto novecojušas lidmašīnas, savukārt ASV varot piegādāt sabiedrotajiem pretzemūdeņu patruļas lidmašīnas P-8 "Poseidon". Tas palīdzēšot cīņā ar "Krievijas draudiem", mazinās ASV Jūras kara spēku slodzi un nodrošinās amerikāņiem tūkstošiem darba vietu, uzskata Tompsons. Forbes analītiķis uzsvēra, ka amerikāņu lidmašīnu iepirkums dāvās "lielisku iespēju" Baidena administrācijai stiprināt Vašingtonas līdera vietu un "par zemu cenu" risināt vairākus stratēģiskos uzdevumus uzreiz.
МиГ-31 ВКС провел учебно-боевой пуск гиперзвуковой ракеты Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
Viedoklis
Krievijas kodolraķete "Burevestnik" – Pentagona baisākais murgs
Izteikumi par Krievijas draudiem regulāri skan no ASV un Eiropas valstu puses. Pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vārdiem, Rietumos ļoti labi zināms, ka Maskava nelolo nekādus uzbrukuma plānus, tomēr rietumvalstis izmanto šo ieganstu, lai dislocētu aizvien lielākus spēkus Krievijas robežu tuvumā.
Ziņu lente
0