Pasaulē

Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasВакцинация препаратом Sputnik V в Сербии
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko dāvājis iespēju Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem vakcinēties koronavīrusa profilaksei ar Krievijas preparātu "Sputnik V" – šim nolūkam vīza nav vajadzīga.
RĪGA, 3. jūlijs - Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko iekļāvis Latvijas pilsoņus un nepilsoņus ārvalstnieku sarakstā, kam ļauts bez vīzas apmeklēt republiku vakcinācijas nolūkos. Atbilstošais Baltkrievijas valsts vadītāja dekrēts publicēts nacionālajā tiesiskās informācijas portālā.
Lukašenko parakstīja dekrētu par atļauju iebraukt Baltkrievijā no 15. jūlija 73 valstu pilsoņiem uz laiku līdz 5 diennaktīm vakcinācijas nolūkos. Līdz ar citiem sarakstā iekļauti Latvijas pilsoņi un personas ar LR nepilsoņa statusu.
Контрольный образец вакцины Спутник V на производстве - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Pasaulē
Noskaidroti PVO inspekcijas rezultāti vakcīnas "Sputnik V" ražotnēs
Tiesības bez vīzas apmeklēt Baltkrieviju tiek sniegta Latvijas iedzīvotājiem ar:
spēkā esošiem dokumentiem izbraukšanai uz ārvalstīm;
dokuments vai tā kopija (papīra vai elektronisks dokuments), kas apstiprina Covid-19 polimeriāzes ķēdes reakcijas (PĶR) testa negatīvu rezultātu, kas veikts ne ātrāk kā trīs diennaktis pirms robežas šķērsošanas dienas;
informācija par iebraucēju iekļauta speciālā informācijas sistēmā.
Sputnik Baltkrievija informēja, ka Veselības ministrija divas dienas pēc ārvalstnieka pieraksta iekļaus viņu Robežsardzes komitejas datu bāzē.
"Tikai ar derīgiem dokumentiem, negatīvu PĶR testu un pierakstu cilvēkam tiks dāvāta iespēja iebraukt mūsu valstī," paskaidroja Baltkrievijas veselības ministra vietnieks Aleksandrs Tarasenko.
Lai saņemtu otru devu, ārvalstniekam jārīkojas līdzīgi. Tarasenko atzīmēja, ka vakcīnas otru komponentu var saņemt laikā no 21 līdz 90 dienām pēc pirmā.
Viņš pastāstīja, ka vakcinācija koronavīrusa infekcijas profilaksei Baltkrievijas teritorijā ārzemniekiem izmaksās 130-150 Baltkrievijas rubļus (44-50 eiro). Tā ir maksa par abiem vakcīnas komponentiem.
"Veselības ministrija sastādījusi punktu sarakstu, kuros var saņemt vakcīnu. Patlaban sarakstā ir 82 veselības aprūpes iestādes," precizēja Tarasenko.
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Pasaulē
Ārsts paskaidroja, ar ko atšķiras antivielas pēc Covid-19 vakcinācijas un izslimošanas
Veselības ministra vietnieks konstatēja, ka resors saņem lielu skaitu pieprasījumu no ārvalstniekiem, kuri lūdz iespēju saņemt vakcīnu "Sputnik V".
"Mēs tikai apmierinam šo pieprasījumu," norādīja Tarasenko.
Šobrīd Baltkrievijā pieejami divi vakcīnu preparāti – Ķīnas "Sinopharm" un Krievijas "Sputnik V". Latvijā tiek izmantotas trīs no četrām vakcīnām, kas centralizēti apstiprinātas Eiropas Savienībā, - Pfizer/BioNTech, Moderna un Johnson & Johnson.
Ziņu lente
0