Latvijā

Bet no ledusskapja labāk atbrīvoties: Latvenergo iesaka sekot elektrības cenām biržā

CC BY 2.0 / Mr ATM / Счетчик электрической энергии
Счетчик электрической энергии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvenergo" iesaka sekot elektroenerģijas cenām biržā un ieslēgt elektroiekārtas, kad tā ir zemāka.
RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Valsts enerģētikas kompānija "Latvenergo" ieteikusi vietējiem iedzīvotājiem sekot elektroenerģijas cenām biržā un ieslēgt elektroiekārtas, kad tā ir zemāka. Šim nolūkam uzņēmums piedāvā klientiem produktu "Elektrum Dinamic", vēsta avīze Neatkarīgā, atsaucoties uz kompānijas pārstāvi Ivitu Bideri.
Pēc viņas vārdiem, iespaidīgas svārstības elektrība piedzīvo vienas diennakts laikā. 23. jūnijā, piemēram, elekroenerģijas vidējā cena Latvijai biržā "Nord Pool" atradās starp 70,09 eiro plkst. 3-4 naktī un 139,72 eiro plkst. 19-20 vakarā. Lai ietaupītu, klientiem iesaka ieslēgt elektroiekārtas laikā, kad cenas biržā ir zemas.
Elektropadeves līnijas - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2021
Latvijā
Kāpēc Latvijā aug elektrības cenas
"Tādējādi ikdienā mobilajā lietotnē "Elektrum" varēsiet sekot līdzi cenu izmaiņām biržā ik stundu un atbilstoši pielāgot savus elektrības lietošanas paradumus.” Burtiski tas nozīmētu izslēgt televizoru un telpu apgaismojumu brīžos, kad elektrības cena biržā ir ļoti augsta. Būtiska elektrība lietošanas paradumu maiņa būtu savlaicīgi atbrīvoties no ledusskapja, ko nevar ieslēgt vai izslēgt ik pēc dažām stundām," norādīja "Latvenergo" pārstāve.
Atgādināsim, ka no 1. jūlija elektroenerģijas cenas būtiski pieaug (par 10–42%). Elektroenerģijas cenu pieaugums katram patērētājam ir atkarīgs no produkta tipa, ko pircējs izvēlējies, noslēdzot iepriekšējo kontraktu, un no tā, uz kādu termiņu noteikta fiksētā cena. Pašreizējie elektroenerģijas cenu piedāvājumi jaunajiem līgumiem tirgū tiek noteikti katru mēnesi, ņemot vērā pašreizējās tirgus cenas.
Линии электропередачи в деревне Клиновка, Крым - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Latvijā
Jauni elektroenerģijas sadales sistēmas pieslēguma noteikumi: par ko būs jāmaksā klientam
Ziņu lente
0