Krievijā

Putins parakstīja likumu, kas aizliedz pielīdzināt PSRS un Vācijas lomas karā

© POOL / Pāriet pie mediju bankasПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumprojekta anotācijā norādīts, ka pēdējā laikā mediji regulāri publicē un raida ēterā nepamatotus vispārinātus pazemojošus izteikumus, kuros PSRS vadības mērķi, lēmumi un darbības pielīdzināti nacisma un vērmahta zaldātu noziegumiem.
RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis līgumu, kas aizliedz publiski pielīdzināt PSRS un nacistiskās Vācijas lomas Otrajā pasaules karā, vēsta RIA Novosti.
Grozījumi iekļauti lēmumā "Par padomju tautas Uzvaras iemūžināšanu 1941.-1945. gadu Lielajā Tēvijas karā".
Uzvaras piemineklis Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Viedoklis
Pirms 80 gadiem valsts izgāja cīņā ar pārliecību par Uzvaru
Dokuments publicēts tiesiskās informācijas interneta portālā. Projekts sagatavots saskaņā ar Putina uzdevumiem pēc Prezidenta kultūras un mākslas padomes sēdes. Deputātu izskatīšanai iniciatīvu iesniedza Valsts domes Kultūras komitejas vadītāja Jeļena Jampoļska, apakšpalātais vicespīkeris Aleksandrs Žukovs un senators Aleksejs Puškovs.
Likumprojekta anotācijā norādīts, ka pēdējā laikā mediji regulāri publicē un raida ēterā nepamatotus vispārinātus pazemojošus izteikumus, kuros PSRS vadības, komandieru un karavīru mērķi, lēmumi un darbības pielīdzināti nacisma un vērmahta zaldātu noziegumiem.
"Uzskatām par kategoriski nepieļaujamu sajaukt un (vai) pielīdzināt Krievijas aizstāvju darbības, cilvēku, kuri ziedoja savas dzīvības cīņā par tās brīvību un neatkarību, karavīru-atbrīvotāju darbības ar karavīru-okupantu darbībām, kuru mērķis bija tautas iznīcināšana, personām, kas ar Starptautiskā kara tribunāla (Nirnbergas tribunāla) spriedumu atzītas par vainīgām noziegumos," atzīmēja projekta autori..
Maskavas panorāma - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Vladimira Putina raksts: Būt atklātiem, neskatoties uz pagātni
Viņu ieskatā, šis likums neļaus pelnīt politisko kapitālu uz padomju tautas varoņdarba pazemošanas rēķina. Pie tam saglabāsies zinātnisku diskusiju un zinātnisku pētījumu iespējas šajā jautājumā.
Sankcijas par likuma pārkāpšanu vēl nav noteiktas.
Nacistiskā Vācija uzbruka PSRS 1941. gada 22. jūnijā. Karš ilga 1418 dienas un noslēdzās ar fašistiskā bloka valstu sakāvi. Tas aiznesa aptuveni 26,6 miljonu padomju pilsoņu dzīvības – 40% no visiem Otrā pasaules kara upuriem.
Ziņu lente
0