Politika

NATO atteikusies aiziet no Melnās jūras pēc incidenta ar Defender

CC BY-SA 2.0 / LA(Phot) Chris Mumby / Британский эсминец Defender
Британский эсминец Defender - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianse uzskata, ka incidentā ar "Defender" sabiedrotie demonstrējuši savu apņemšanos aizstāvēt principus.
RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. NATO saglabās pārstāvniecību Melnajā jūrā, neskatoties uz Krievijas viedokli, intervijā Gruzijas "Pirmajam kanālam" paziņoja alianses ģenerālsekretāra speciālais pārstāvis Dienvidkaukāza un Centrālāzijas lietās Džeimss Apaturajs, vēsta RIA Novosti.
Apaturajs pastāstīja, ka Lielbritānija iesniegusi NATO informāciju par incidentu ar eskadras kuģi, un aliansei ir notikumu "pilna aina".
Чего добивается Британия? Солонников о провокации эсминца в Крыму - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Video
Ko Lielbritānija cenšas panākt no Krievijas? Politologs par provokāciju Krimā
"NATO ieņem stingru pozīciju, kad runa ir par kuģošanas brīvību un par to, ka Krima ir Ukraina, nevis Krievija. Šī incidenta laikā NATO sabiedrotie nodemonstrēja savu apņemšanos aizstāvēt uzskaitītos principus. Krievijai ir jāsaprot, ka sabiedrotie NATO šajā jautājumā nepiekāpsies," viņš apgalvoja.
Alianses pārstāvis norādīja, ka NATO saglabās savu pārstāvniecību Melnajā jūrā sabiedroto un partneru atbalstam. "Mēs ciešāk sadarbojamies ar Gruziju un Ukrainu no politisko konsultāciju un informācijas apmaiņas viedokļa," piebilda Apaturajs.
Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka britu eskadras kuģis "Defender" pārkāpis Krievijas robežu Fiolenta raga rajonā (Krima). Krievijas robežsardzes kuģis pēc atkārtotiem brīdinājumiem raidīja brīdinājuma šāvienus, lidmašīna Su-24M nometa bumbas eskadras kuģa kustības kursā.
Инцидент с британским эсминцем Defender в Черном море - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Kāpēc Krievija stingri atbildēja uz britu eskadras kuģa provokāciju?
KF prezidents Vladimirs Putins tiešajā līnijā trešdien paziņoja, ka provokācija ar britu eskadras kuģa dalību pēc Krievijas un ASV samita organizēta, lai parādītu Rietumu nevērīgo attieksmi pret krimiešu izvēli. Putins atzīmēja, ka provokācijā Melnajā jūrā piedalījušies arī amerikāņi – viņu izlūkošanas lidmašīnā pūlējās fiksēt Krievijas karavīru atbildes darbības.
Pēdējos gados Krievija norāda uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie valsts rietumu robežām. NATO paplašina iniciatīvas un dēvē to par "Krievijas agresijas savaldīšanu". Maskava jau vairākkārt paudusi bažas par alianses spēku pieaugumu Eiropā. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Krievija nevienu neapdraud, tomēr pievērsīs uzmanību potenciāli bīstamām darbībām.
Ziņu lente
0