Pasaulē

Forbes saskatījušas Krievijas darbībās ļaunu zīmi Lielbritānijai

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasИнцидент с британским эсминцем Defender в Черном море
Инцидент с британским эсминцем Defender в Черном море - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Forbes eksperts uzskata, ka Krievija apliecinājusi gatavību agresīvi rīkoties pret Lielbritānijas aviācijas bāzes kuģi "Queen Elizabeth".
RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Sīrijā dislocētās lidmašīnas MiG-31 var apdraudēt Lielbritānijas kuģus Vidusjūrā, bet Krievijas karavīru brīdinājuma uguni eskadras kuģa "Defender" virzienā var uzskatīt par "ļaunu zīmi", raksta Forbes.
"Es uzskatu, ka tagad, pēc incidenta ar "Defender" pastāv lielāka iespēja, ka Krievija ir gatava izturēties agresīvāk pret Lielbritānijas aviācijas bāzes kuģi "Queen Elizabeth" un, iespējams, imitēt aviācijas triecienus," eksperta Roba Lī teikto citēja RIA Novosti.
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании
 - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Viedoklis
Mums – pie kājas. Bumbas pie Krimas skārušas britus sāpīgā vietā
Materiālā teikts, ka lidmašīnas MiG-31K ar hiperskaņas raķetēm "Kinzhal" veido potenciāli spēcīgu pretkuģu trieciena spēku, pateicoties raķešu ātrumam un darbības rādiusam. Taču, atzīmēja raksta autors, Krievijas lidmašīnu pārvietošana uz aviobāzi Sīrijā, iespējams, ir tikai viens no bruņojuma izmēģinājumu posmiem.
23. jūnijā Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka britu eskadras kuģis "Defender" pārkāpis Krievijas robežu Fiolenta raga tuvumā Krimas pussalā. Krievijas robežsardzes kuģis pēc vairākiem brīdinājumiem laida brīdinājuma šāvienus, bet lidmašīna Su-24M nometa vairākas bumbas eskadras kuģa kustības kursā.
Чего добивается Британия? Солонников о провокации эсминца в Крыму - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Video
Ko Lielbritānija cenšas panākt no Krievijas? Politologs par provokāciju Krimā
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka Lielbritānijas izturēšanās incidenta ietvaros nedod Londonai iespējas "izgrozīties" – tā ir provokācija.
Saskaņā ar aviācijas personāla apziņošanas starptautiskās sistēmas NOTAM datiem, britu aviācijas bāzes grupa ar flagmani "Queen Elizabeth" atrodas Vidusjūrā uz dienvidiem no Kipras, netālu no Krievijas militāro manevru rajona. Lielbritānijas aviācijas bāzes kuģis rajonā dežurēja līdz 30. jūnijam.
Ziņu lente
0