Latvijā

Masu pasākumu apmeklētājus dalīs atsevišķos sektoros

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция и презентация новой формы сборной Латвии по футболу
Пресс-конференция и презентация новой формы сборной Латвии по футболу - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad izrādēs un sporta pasākumos vienā zonā bez maskas un sociālās distances sēdēs vakcinētas personas, bet citā – skaitītāji ar PCR testiem — maskās un ievērojot distanci.
RĪGA, 1. jūlijs — Sputnik. Drošā režīma masu pasākumu organizatoriem turpmāk būs jānodrošina, lai vakcinēti un testēti apmeklētāji atrodas atsevišķās zonās un šīs plūsmas nepārklājas, ziņo Kultūras ministrijā, raksta lsm.lv.
Šāda kārtība darbosies gan kultūras, gan sporta pasākumiem. Tiks grozīti Ministru kabineta noteikumi, kas ļaus uzņemt lielāku skatītāju skaitu.
 Ветеринар держит в руках шприц с препаратом Карнивак-Ков от COVID-19 в ветеринарной клинике в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Pasaulē
Tikai vakcinācija, cita veida nav: amerikāņu virusologs par uzvaru pār Covid-19
Jāņem vērā, ka publiskos pasākumus var apmeklēt, uzrādot digitālo sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai infekcijas pārslimošanas faktu, vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Sertifikātus var lejupielādēt vietnē https://covid19sertifikats.lv/. Tāpat būs jāuzrāda personas apliecība.
Vakcinētāji un pārslimojušie varēs neievērot sociālo distanci un masku režīmu, un tādu apmeklētāju skaits pasākumā netiks ierobežots. Savukārt skaitītājiem ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu būs jāievēro noteiktās drošības prasības: apmeklētājiem jābūt fiksētās, personalizētās sēdvietās (blakus sēdvietās var atrasties ne vairāk kā 2 personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības, un ne vairāk kā 4 personas no vienas mājsaimniecības); pasākumā telpās jālieto aizsargmaskas, bet apmeklētāju skaits šajā sektorā nedrīkst pārsniegt 500 personas pasākumā telpās un 1000 personas pasākumā ārpus telpām.
Sektoriem jānodrošina atsevišķas ieejas un izejas, lai apmeklētāju plūsmas nepārklātos.
Ziņu lente
0