Politika

Jebkura pieredze ir vērtība: Stepaņenko un Švecova aiziet no Gobzema partijas

© Foto : из личного архива Юлии СтепаненкоДепутат Сейма Латвии Юлия Степаненко
Депутат Сейма Латвии Юлия Степаненко - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova kopā piedalījās partijas "Likums un kārtība" dibināšanā un pēc pusgada to pamet.
RĪGA, 1. jūlijā - Sputnik. Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova izbeidz savu dalību Alda Gobzema dibinātajā partija "Likums un kārtība".
Savu lēmumu Stepaņenko skaidroja ar to, ka viņas "pārstāvētās vērtības nav savienojamas ar mana kolēģa Alda Gobzema komunikācijas stilu ar partijas biedriem un dibinātājiem".
"Es nevēlos izlikties, kas viss ir kārtībā un regulāra cilvēkus aizvainojoša publiska komunikācija no mana kolēģa puses ir norma. Uzskatu, ka pastāv lieli šķēršļi to mērķu sasniegšanai, kurus no mums sagaida parijas biedri, dibinātāji un atbalstītāji. Es turpināšu pie tiem strādāt, bet jau bez Alda. [...]Es pateicos partijas valdei, partijas dibinātājiem, biedriem un atbalstītājiem par atbalstu un novēlu panākumus turpmākajā darbā," raksta Stepaņenko savā Facebook lapā.
Gobzemam ir sava notikušā versija, viņaprāt šķiršanās no Stepaņenko notika viņas draudzības ar uzņēmēja Aināra Šlesera ģimeni dēļ.
"Īsumā - Jūlija valdei vakar apliecināja, ka ir Šlesera ģimenes draudzene. Tā kā manis dibinātā partija nav Šlesera partija un nebūs, tad vēlam Jūlijai veiksmes!" viņš raksta savā Twitter mikroblogā.
(Jāatzīmē, ka 2018. gadā, kad Gobzema kandidatūra tika izvirzīta premjerministra amatam, Šlesers viņu publiski atbalstīja. Pēc Gobzema izslēgšanas no KPV LV 2019. gada februārī, partijas līderis Artuss Kaimiņš piedāvāja viņam izveidot politisko apvienību kopā ar Šleseru.)
Ļubova Švecova arī paziņojusi par savu lēmumu pamest likumu un kārtību.
"Jebkura pieredze ir vērtība. Ar Jūliju Stepaņenko es pievienojos jaundibinātajam politiskajam spēkam "Likums un kārtība", kopā ar viņu tagad pieņemu lēmumu izstāties. Paldies par pieredzi partijas dibinātajiem un biedriem," viņa raksta savā Facebook lapā.
Šajā Saeimas sasaukšanas laikā Stepaņenko un Švecova pamet jau otro partiju. Abas tās tika ievēlētas no "Saskaņas", taču jau pirmajā Saeimas sēdē Stepaņenko paziņoja, ka nepievienosies frakcijai, bet Švecovu izslēdza no partijas pagājušā gada rudenī par statūtu pārkāpumiem.
Ziņu lente
0